Nautika opšta... > Turističke reportaže

Zejtinlik - Srpsko vojničko groblje u Solunu (IV put)

<< < (2/4) > >>

njegos68:

--- Citat: LSI  15, 09, 2012, 13:53:38 posle podne ---
--- Citat: njegos68  15, 09, 2012, 13:24:31 posle podne --- E baš mi je milo da vidim da je časna starina još u snazi i na svom mjestu...  k5 A tebi Lazo jedna zamerka  no125  Ti kao pravi turista iz Amerike na groblje i u crkvu u šorcu..  no125

--- Kraj citata ---

Primam kritiku. Ali nisam mogao da prodjem kroz Solun, a da ne svratim do groblja. Medjutim, garderoba je bila u koferu, duboko ispod prtljaga mojih prijatelja (joj šta su sve poneli tamo, a tek nazad!) i nije bilo moguće presvlačenje.
Ali nisam ulazio u kriptu - fotografiju sam načinio sa vrha stepeništa. Bilo me sramota da ulazim u šortsu, a bio sam već tri puta pre toga.

--- Kraj citata ---
   k5  k5  k5  k5

poljo:
Man se lazo ovakvih prica ...rasplaka me

Slovenac:
bravo Lazo

Kapetan:
Kad se kod cika Djrodja ide nosi se flasa zestine (sljivovica) i drina bez filtera ... :) Dva puta sam ga obisao prvi put za vreme izlozbe 600 godina Hilandara u Solunu , a drugi put ove godine ... Dobro se drzi starina :)

Inace ove godine udjemo u kriptu da deca cuju pricu , i po izlasku ustnovima da su dva rumuna koja su obilazila groblje capili ljuti kojim cika Djrodje cascava sve posetioce...

LSI:

--- Citat: Kapetan  17, 09, 2012, 13:01:07 posle podne ---Kad se kod cika Djrodja ide nosi se flasa zestine (sljivovica) i drina bez filtera ... :) Dva puta sam ga obisao prvi put za vreme izlozbe 600 godina Hilandara u Solunu , a drugi put ove godine ... Dobro se drzi starina :)

Inace ove godine udjemo u kriptu da deca cuju pricu , i po izlasku ustnovima da su dva rumuna koja su obilazila groblje capili ljuti kojim cika Djrodje cascava sve posetioce...

--- Kraj citata ---

Na ulazu u kriptu, odmah iza vrata, na podu sam video negde izmedju dvadeset i trideset boca, uglavnom šljivovice. Deda Djordje na stolu ispred kripte uvek drži jednu bocu i oprane čašice za posetioce koji žele da popiju za dušu stradalima. Nalazi se tamo i mali srebrni naprstak iz kojeg on pije rakiju.

Na žalost, video sam i ja ljude koji nazdravljaju jedni drugima, nesvesni onoga što rade. Takvi su u stanju i da uzmu i ponesu sa sobom rakiju ako im se pruži prilika.
To su ljudi koji se tamo nadju greškom, slučajno i nesvesni mesta i prilike.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju