Nautika opšta... > EKOLOGIJA

Ekologija i politika

<< < (13/14) > >>

LSI:

--- Citat: Arsa  31, 08, 2012, 20:49:50 posle podne ---
--- Citat: LSI  31, 08, 2012, 20:37:37 posle podne ---Ne dirajte u šampon.

Ja prodajem sirovinu za njegovu proizvodnju - garantujem za kvalitet sirovina!

--- Kraj citata ---

Ma i ti si mi sumnjiv, znaš.

Dokazano je da se baviš raznim modifikovanjima. Pretvaraš patke u labudove i šta ti ja znam.  sajkaca

Pa još treba da ti verujem. Šio mi ga Đura.  lol

--- Kraj citata ---

Pa, ono... jeste... može to i tako da se posmatra.
Auuu, sunce ti (pardon) pa to sam onda i ja neki genetički inženjer, a nisam ni znao!

Dobro reče onaj u nekom komentaru ranije: - Ne znam da li znam da sviram. Nisam probao.

Ko zna šta ja sve još mogu da uradim...?
Bolje da ne čačkam...

Idem da sednem u ugao i da čekam da me napad prodje.

ladjaVlajko:

--- Citat: IKA  31, 08, 2012, 19:57:47 posle podne ---
--- Citat: Kapetan  31, 08, 2012, 18:18:55 posle podne ---
Razlika izmejdu tvog i mog shvatanja problema nije daleka, razlikujemo se samo u tome da ja mislim da GMO hrana nije zdrava,

--- Kraj citata ---

Ti misliš ,da nije zdrava,ali je problem što nemaš čvrsti dokazi.

--- Kraj citata ---

Ima dokaza kolko hoćeš samo treba malo truda da se pronađe. Odgledaj dokumentarac čiji link sam već postavio pa ćeš i videti i čuti. A ako misliš da je to samo teorija zavere, pročešljaj malo naučne časopise gde su ljudi pametniji od nas radili ispitivanja i publikovali rezultate.

Evo ti na primer ispitivanje francuza koji su laboratorijske pacove hranili 90 dana sa genetski modifikovanim kukuruzom - za samo tri meseca pojavile su se značajne promene na jetri i bubrezima. Objavljeno u "International Journal of Biological Sciences"

Link: http://www.biolsci.org/v05p0706.htm

--- Citat ---A Comparison of the Effects of Three GM Corn Varieties on Mammalian Health

Joël Spiroux de Vendômois1, François Roullier1, Dominique Cellier1,2, Gilles-Eric Séralini1,3 

1. CRIIGEN, 40 rue Monceau, 75008 Paris, France
2. University of Rouen LITIS EA 4108, 76821 Mont-Saint-Aignan, France
3. University of Caen, Institute of Biology, Risk Pole CNRS, EA 2608, 14032 Caen, France
--- Kraj citata ---

Poslednja rečenica zaključka celog istraživanja je:

--- Citat ---Our analysis highlights that the kidneys and liver as particularly important ... as there was a clear negative impact on the function of these organs in rats consuming GM maize varieties for just 90 days.
--- Kraj citata ---

mossi:

--- Citat ---laboratorijske pacove hranili 90 dana sa genetski modifikovanim kukuruzom - za samo tri meseca pojavile su se značajne promene na jetri i bubrezima.
--- Kraj citata ---

Ti pacovi kao kinezi, posle toliko pirinča imaju kose oči: "O neee opet pirinač"
Ta kome se ne bi zgadio kukuruz da ga jede 90 dana.

Aj sad malo o kukuruzu sa druge strane.
Jugoslavija je nekad bila 4 zemlja u svetu po snazi u proizvodnji matičnog semena kukuruza.
Nakon raspada iste, sa te pozicije sme izbrisani, tj više nismo u igri.  56568

Siguran sam da ovo nije jedino polje u svetskomm biznisu ( a kukuruz je svetski biznis i to u top 3 )
sa kojeg su nas nakon ovih ratova jednostavno izgurali.

Idem da mulim u F&H.  eek

LSI:
Pogledao sam tekst na koji ladjaVlajko upućuje (Link: http://www.biolsci.org/v05p0706.htm).
Radi se o vrlo opsežnom naučnom radu i ja kao laik ne bih se usudio da dajem svoje tumačenje i ocenu vrednsoti rada ali ukazao bi na nešto što piše u njemu.

Autori su vrlo detaljno analizirali dobijene rezulltate i zaista su uočili promene na pomenutim organima. Medjutim, oni sami kažu da dobijeni rezultati ukazuju na moguće trovanje ali ne dokazuju trovanje.

Njihov je zaključak da je ispitivanje sprovedeno u vrlo kratkom vremenu i da se zapažaju samo neki akutni efekti. Za dobijanje prave slike smatraju da bi čitavo ispitvanje trebalo ponoviti na većoj grupi različitih vrsta, uzrasta i uz različite doze hrane kojima su pacovi hranjeni. I kažu da bi sve to trebalo da traje bar dve-tri godine. Tek iza toga bi mogli da se dobiju pravi zaključci.

Medjutim i ovo što su dobili, iako su rezultati u jednom delu gotovo potpuno podudarni sa rezultatima koje je Monsanto publikovao interpretirani na način na koji su to uradili autori ispitivanja, ukazuje na promene na jetri, bubrezima, nadbubrežnim žlezdama i još nekim organima.

Ono što je meni zapalo za oko, u ovom radu se posebno ističe da i pol ispitivanih životinja igra veliku ulogu.

Šta mislite - ko je gore prošao u ovom testu?
Pa, mužjaci - naravno!
I to bez obzira kojom vrstom od tri GMO modifikovana kukuruza su pacovi hranjeni.

Dakle, muški, pazite šta jedete. Čuvaje se kukuruza!

Šalu na stranu - teško da ljudi tu mogu bilo šta da urade. Ako se takvim GMO kukuruzom hrane životinje, a kasnije ljudi njihovim mesom - kako da znamo šta jedemo? A ne možemo sami da gajimo i proizvodimo svoju hranu.

Sve se svodi na svest i savest onih koji se bave gentičkim inženjeringom.
Koliko su oni svesni mogućih posledica i dokle su spremni da idu u svojoj pohlepi za bogatstvom i slavom?

Kapetan:

--- Citat: IKA  31, 08, 2012, 19:57:47 posle podne ---Pa u vreme tvog rođenja ,nije bilo GMO,pa kako si onda toliki porasto,jebote ni da si odrasto na genetski modifikovanom bebironu,a koji broj cipela nosiš nesmem ni da te pitam.

--- Kraj citata ---

Jovan Cvijic voleo da kaze Dinaroidi :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju