Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče
recept za dobre ćevape
Jezerash:
Pošto nisam našao sekciju za hranu otvaram ovde temu o dobrom receptu i izradi ćevapa u kućnoj varijanti
Oni kupovni ćevapi mi se ne sviđaju pa ako ima neko originalni recept po kome mogu sam da napravim dobre ukusne i sočne ćevape neka baci koji tajni recept.
JA imam ovaj recept ali kad uradim tako, ipak ne ispadnu kako treba. Nisu sočni i mekani nego budu suvi
Sastojci za 8 osoba:
600g teletine;
1 čen belog luka;
1400g junetine, od plećke;
3 prstohvata bibera;
40g soli.
Priprema:
Sameljite junetinu i teletinu, pomešajte pa u mleveno meso dodajte so i dobro izmešajte. Mešajte 5 minuta ili duže, najbolje rukom, pa ostavite da odstoji u frižideru, na 3°C, 12 sati (mada može da stoji i 24 sata). Protisnite beli luk i dodajte ga u mleveno meso.Dodajte biber pa mešajte meso bar 10 minuta.
Oblikovanje:
Ćevape oblikujte pomoću za to namenjenog levka, a možete da ih oblikujete i vlažnim rukama, pa ih ostavite još bar 2 sata u frižideru pre pečenja.Banjalučki ćevapi su prečnika oko 2 cm, dužine oko 5 cm i prave se "pločoce" od po četiri ćevapa u nizu.
Od 2 kg mlevenog mesa bi trebalo da se dobije oko 40 "pločica" ćevapa.
Pečenje:
Namažite uljem tiganj ili ploču na roštilju. Pecite ćevape po nekoliko minuta sa svake strane, dok lepo ne porumene.
Zoran Marinković:
114
Nekako nisam siguran da je recept dobar.....pa bi bilo dobro da se obrazuje mnoooogočlana komisija, bongo k5 bongo
obezbedimo nastavni materijal i da se uradi praktična nastava 357 357 357
Preporuka je da se obezbedi i .....količina protivotrova...ladnog... ok114 114 114 114 114 114
p.s.
Kako nije red da položiš iz prve budi spreman za popravni...nekoliko puta.. stri
Jezerash:
znao sam da neće biti ozbiljnih odgovora na ovu temu 6589
ali dok se ne postavi dobar TAJNI recept koje meso, koji začini...ništa od degustacije 456
LSI:
--- Citat: Jezerash 17, 08, 2012, 11:19:36 pre podne ---Pošto nisam našao sekciju za hranu otvaram ovde temu o dobrom receptu i izradi ćevapa u kućnoj varijanti
Oni kupovni ćevapi mi se ne sviđaju pa ako ima neko originalni recept po kome mogu sam da napravim dobre ukusne i sočne ćevape neka baci koji tajni recept.
JA imam ovaj recept ali kad uradim tako, ipak ne ispadnu kako treba. Nisu sočni i mekani nego budu suvi
...
--- Kraj citata ---
E, moj prijatelju! Znate li zašto su suvi?
Pa zato što u receptu ne stoji da se serviraju uz hladno pivo ili špricer!
Probajte i videćete da sam u pravu. A ako imate nekih dilema, pozovite me kad budete sledeći put pripremali ćevape i ja ću vam rado pokazati na licu mesta. Evo, spreman sam da ponesem pivo ili vino po vašoj želji ali naglašavam - bilo koje, samo da je hladno i da ga ima dosta.
Jezerash:
debelo ste promašili temu... lol
ovde nije reč koja vrsta tečnosti ide uz ćevape nego kako zamesiti meso za ćevape, one lepe, sočne mekane, gumene, mirisne... f85
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju