E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Zašto prilikom startovanja motora izlazi crni dim?
LSI:
Možda će ovo biti od koristi nekome.
Ako se prilikom startovanja motora pojavi oblak crnog dima i to potraje dok se motor ne zagreje, onda je verovatno u pitanju problem sa karburacijom. Ili je karburator zagušen ili nije dobro podešen. U takvim slučajevima motor nemirno radi na leru.
Vlasnici motora za injektorskim ubrizgavanjem lakše će dijagnnostikovati problem zahvaljujući savremenim uredjajima za ispitivanje.
Ako je dim plav ili siv moguće je da se radi o istrošenim zaptivačima na sicevima ventila koji propuštaju ulje u cilindre posle gašenja motora.
SALE NB:
Lazo, lakše malo sa tim savetima, pogotovo što su nepotpuni, i neodređeni. Beli ili plavičasti dim je sasvim normalna pojava prilikom startovanja dvotaktnih motora, i nisu znak nikakvog kvara.
Ovo što ste napisali se možda može odnositi na četverotaktne mašine.
LSI:
--- Citat: SALE NB 11, 08, 2012, 16:51:29 posle podne ---Lazo, lakše malo sa tim savetima, pogotovo što su nepotpuni, i neodređeni. Beli ili plavičasti dim je sasvim normalna pojava prilikom startovanja dvotaktnih motora, i nisu znak nikakvog kvara.
Ovo što ste napisali se možda može odnositi na četverotaktne mašine.
--- Kraj citata ---
Da, možda to nije naglašeno u tekstu ali radi se o četvorotaktnim motorima.
A što se tiče valjanosti saveta, radi se o razmeni mišljenja i iskustava, tako da je dobro da svako ko ima više iskustva i znanja svojim komentarom dopuni informaciju. Verujem da od toga može da bude samo koristi.
Ja sam samo malo više čitao o stvarima koje su povezane sa motorima i naišao sam na toliko stvari o kojima nisam znao ništa ili kojih se nikada ne bih setio, pa sam mislio da bi bilo lepo skrenuti pažnju na to i drugima, a naročito onima koji kao i ja o svemu tome vrlo malo znaju.
Kapetan:
pisi lazo, samo ovo sto sale kaze daj u detalje thumbup
dvotakni vazda dime :)
dalibor:
Ako ga još podmažeš sa lošijim uljem tek onda dimi.
A tek kad ga ubaciš u rikverc misle ljudi da su počeli da zaprašuju komarce.
Naravno ovo važi za dobre stare cvaje.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju