E, ovako treba... > Mercury & Crysler

Mercury 9.8

<< < (2/6) > >>

Marko ARGER YACHT:
Ja sam se licno razocarao u mercury vec mesec dana pravi mi decu a ni jedan majstor nece da radi i dodje mi da se ubijem!

Somi:
Hvala svima na komentarima!  :good:
Kapetan, dobra ideja za ovo uputstvo, razmisliću o tome...
Ja konkretno imam problem izgleda sa karburatorom, da li treba samo da se očisti ili nešto drugo uglavnom ne dobija gorivo uopšte gore na svećice! Za vikend ću ga nadam se popraviti, ako nije nešto ozbiljnije.

Pozdrav.

Outboard Master:
ocisti karb. i pogledaj membranu od pumpe za gorivo.
kako znas da je problem sa karburatorom? sta mu se desava kad ga upalis?

Marko ARGER YACHT:
E super na pravom sam mestu.

Ja isto imam problem sa mojim mercuryem lepo pali lepo radi ali slabo ide jednostavno nece da zavrti do kraja i da povuce kao lud tj. kao sto je to bilo ranije dam gas,padnem na ledja i za 3-4 sek je izglisirao,a sad kao dizel dam gas,dva puta mu ocitam oce nas dotla prodje 10 sek i onda izglisira i kad na primer vratim pa dodam gas nece da povuce kao ranije.Ranije skrecem pustim gas do pola dodjem do pola zaokreta i kad mu zakucam ponovo do kraja on baci ceo gliser jednostavno prokliza po vodi,a sad ko da imam tomos18 covek lepo skrece gde si mu zadao tu ide.

Master posto vidim da se razumes da li bi mogao da mi kazes st bi moglo da bude? Ili ako neko drugi zna?

Verujte mi da mi dodje  :suicide:  Ni jedan majstor nece da pogleda imaju onu parolu ma nermam vremena kupi nov motor to je staro 19 god.

Outboard Master:

--- Citat: Marko SKM  19, 06, 2009, 10:54:51 pre podne ---E super na pravom sam mestu.

Ja isto imam problem sa mojim mercuryem lepo pali lepo radi ali slabo ide jednostavno nece da zavrti do kraja i da povuce kao lud tj. kao sto je to bilo ranije dam gas,padnem na ledja i za 3-4 sek je izglisirao,a sad kao dizel dam gas,dva puta mu ocitam oce nas dotla prodje 10 sek i onda izglisira i kad na primer vratim pa dodam gas nece da povuce kao ranije.Ranije skrecem pustim gas do pola dodjem do pola zaokreta i kad mu zakucam ponovo do kraja on baci ceo gliser jednostavno prokliza po vodi,a sad ko da imam tomos18 covek lepo skrece gde si mu zadao tu ide.

Master posto vidim da se razumes da li bi mogao da mi kazes st bi moglo da bude? Ili ako neko drugi zna?

Verujte mi da mi dodje  :suicide:  Ni jedan majstor nece da pogleda imaju onu parolu ma nermam vremena kupi nov motor to je staro 19 god.

--- Kraj citata ---

nemogu ja da ga daljinski diagnosticiram  :taunt: :taunt: to moze imati dosta razloga ....
eto pokusaj za prvu pomoc ovo:
- promeni svecice (najbolje ngk a ne bosna ili slicno)
- ocisti karburator ili najbolje promeniti dihtunge ( carb. kit )
- proveri hladjenje (za svaki slucaj)
- pregledaj kablove od svecica i cepove istih po potrebi promenuti.
- filter od goriva ocistiti ili najbolje promenuti
- pogledaj dali baca lepo varnice (svecice)
- pumpa goriva ok? membrana ok?

jbg. to sve mozes sam da pogledas , cesto je samo neki mali sitni kvar u pitanju. da nebi punio dzepove nekom samoprozvanom majstoru.
to su osnovne stvari koje moras sam da znas da proveris kad vec imas stari motor kao i ja  :yahoo: :yahoo:

koje ulje upotrebljivas?? i koja smesa (1:50) ???

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju