E, ovako treba... > Yamaha

Paljenje na ključ (ili dugme)

<< < (4/10) > >>

HOGAR:
El sam reko da ce Dule da  taz     lol lol lol

LSI:
Komanda sa Duletove slike izgleda kao da je izvadjena iz spejs šatla.
Ja sam dobio neku na kojoj piše Yamaha ali nema te bravice i svih onih priključaka.
Uostalom evo i slike, a u medjuvremenu da pitam: gde ima da se kupi takva kao sa Duletove slike i koliko košta?

LSI:
I još nešto da pitam: vidim na Duletovoj slici, a isto je i sa mojom komandom - predvidjeno je da se montiraju na ravnu površinu s desne strane - da li je moguće prebaciti ručicu na suprotnu stranu tako da se komanda pričvrsti na površinu s leve strane? Ili postoje komande koje su samo "leve" ili samo "desne"?

Moja stara džonsonova komanda je mogla da bude i leva i desna - trebalo je samo ručicu prebaciti na drugu stranu. Kod ovih  mi se čini da to nije moguće...

LSI:
Dotakli smo se ovih jednoručnih komandi i možda bi bilo dobro prebaciti ovih par poruka u novu temu koja bi se bavila samo njima.

Pitanje koje sam postavio u vezi promene strane korišćenja postavio sam zato što na mom čamcu fizički nemam prostora da jamahinu komandu koju sam kupio uz motor postavim sa desne strane. Ukoliko nema mogućnosti da je pretvorim u "desnu" možda ću morati da koristim komandu koju sam kupio preko interneta.

Ali ta komanda takodje nema nikve elektro ili mehaničke izvode. To je obična, univerzalna, komanda koja se postavlja na horizonatlnu ili nagnutu površinu i na koju se kače sajle gasa i menjača. Interesantna je zato što nije potrebno pritisnuti bilo kakvo dugme da bi ubacii menjač u položaj za vožnju unapred ili unatrag. Potrebno je gurnuti ili povući polugu i istovremeno počinje i dodavanje gasa. Postoji na njoj i dugme koje kada se stisne, isključi menjač i tada je moguće dodavati i oduzimati gas u praznom hodu - zgodno za podešavanje sajli, tj. gasa.

LSI:

--- Citat: Dule  28, 07, 2012, 16:01:55 posle podne ---To je napravljeno da mozes da upalis motor jer cesto treba malo gasa da bi startovao.  jh
Na original komandama za to ima posebna poluga.
Ratko ima takve komande. Polovne a Ceja ce povezati elektroniku i za tvoj motor. Samo ubodes dzek i sve radi. Mnogo bolje nego da sam razlacis kablove za paljenje. Cenu ne znam ali mislim da je dovoljno 10 - 12000 dinara .

--- Kraj citata ---

Dule, molio bih za detaljniju informaciju - ko su Ratko i Ceja, kako da ih kontaktiram i gde da ih nadjem?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju