Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Situacije na vodi
Kapetan:
nije to dule rekao :)
jedno je rezervno a drugo pomocno :)
deda:
--- Citat: Kapetan 17, 06, 2009, 12:29:32 posle podne ---nije to dule rekao :)
jedno je rezervno a drugo pomocno :)
--- Kraj citata ---
Hihihihihi!!!!! :dance:
zorter:
Za pomocno sidro moze i obican teg od betona ili metala (ne mora da ima oblik sidra), dok glavno (a i rezervno) mora da ima oblik sidra.
deda:
Hihihihihihiiii!!!! :dance: :paint: Moja prva opaska je bila sala mala!!! :dance:
Radojković:
E sad, ovako nesto niste verujem imali a i ne dao vam Bog.98g imao sam glisersko korito i rusa vihor 30ks koji je oduvek bio problematičan za paljenje i ja ti vidim na dunavu kod nekih rusa kako je uradjen anlaser i ugradim ga.milina komande paljenje i ostalo je radilo celo leto.krenem na pecanje kad neće da upali.pogledam kad nosač gde je bio anlaser zakačen puko i pomerio paljenje,ja ga skinem i upalim sa namotanim kanapom i odem do kanala kod rafinerije pančevo.popodne krenem kući namotam kanap i upalim i u tom trenutku osetim udarac po nozi.ugasim motor misleći da me je kanap udario dignem nogavicu i imam šta da vidim-rana otvorena do kosti prečnika5-6cm jednostavno nema mesa nigde.oko nje još 3 manje rane krvare.Ja otkačim parče kanapa i vežem ispod kolena da bih zaustavio krvarenje.osetim na levoj ruci nesto toplo podignem rukav a ono rana u pregibu lakta malo ispod vene gde se vadi krv oko 1cm sirine skinem gornji deo uvežem iznad lakta zubima i desnom rukom i krenem da veslam prema obali ka jednom pecarošu.uglavnom završilo se sa operacijom i 21 dan bolnice srećom bez većih posledica.kasnije sam utvrdio uzrok nesreće-nosač anlasera se od vibracija odvrnuo i uleteo u zamajac i polomio zube koji su se razleteli u ko zna koliko komada.Ostala su mi 4 velika ožiljka da me podsećaju na taj dan.
Zaboravio sam da napišem da su nekoliko godina kružile priče kako sam nastradao-te bacao sam bombe te popravljao elisu u radu i još dve tri verzije manje interesantne. :smile:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju