E, ovako treba... > Motori i oprema

zastitni prsten oko elise

(1/3) > >>

tule:
Zastitni prsten oko elise sluzi da je zastiti od ostecenja koja bi mogla da nastanu od kontakta
sa nekim predmetom koji se nalazi u vodi ali istovremeno stiti i predmet-telo od elise.

Na guglu – propeller guard pictures- postoji veliki broj slika tih stitnika

Pitanje je da li su primenjljivi i na gliserima gde otpor raste sa kvadratom brzine, mada ponekad ‘cilj opravdava sredstva’ pa mali gubitak brzine
ili nesto malo povecana potrosnja da bi se postigla zeljena brzina mogu da sacuvaju neciji zivot.

ovaj stitnik ne treba mesati sa Kortovom sapnicom

maverick:
neki su doista napravljeni da stite elisu a neki su da u slucaju udarca u nesto naprave samo jos vece sranje....

Kapetan:

nije to losa ideja, al izrada mora da bude prvoklasna !

Zoran:

Ovo mi lici samo kao zastita kupaca,jerbo ako se uvuce grana bice belaja.Kako vidim prednja strana je otvorena.

maverick:
kod nas vecina trajekata na pomocnim camcima ima tu zastitu....zadnji put sam pitao jednog mornara sta im to znaci....kaže mi da je predvidjeno prilikom pristajanja na kamenite stijene u slucaju neke havaraije na samom trajektu...a kvalitetno je bilo i napravljneo....mada gledao sam i neke na boat showu u splitu i izgledaju kao malo jaci komarnici...ti su predvidjeni da se ne petljaju vrecice i slicne stvari koje plutaju po lučicama...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju