Pozdrav svima...moj prvi post, tako da...budite njezni ;)
Imam vojni desantni camac, mislim da je model DC-10 i na njemu koristim Yamaha 8KS motor koji je prilicno slab za ovaj camac, pogotovo kad natovarim drustvo, nas jedno 8-9 (mislim da je predvidjen za 10 ljudi). Tako da sam razmisljao o nabavci jaceg motora.
U opticaju su:
1.
Yamaha 30KS autolube, duga cizma, godina proizvodnje 1988, nema anlaser, prodavac kaze da je u odlicno stanju i vrlo malo koristen. Uz njega dobijam sajle (koje mi na sadasnjem camcu nisu potrebne), rucku, rezervoar 24l goriva.

2.
Yamaha 15KS, duga cizma, nisam siguran koje je godiste motor, ali je prilicno noviji od ovog jaceg motora, ima anlaser. Gledao sam ga uzivo i odlicno je ocuvan.

Koliko znam, za ovaj vojni camac maksimalna snaga motora je 40KS, i mislim da bi mi ova 30-ka sasvim odgovarala. Cijene oba motora se razlikuju za oko 200e (30-ka je skuplja) sto nije toliko bitno. Ono sto me muci je godiste jaceg motora, 1988, to je 24 godine, sto nije malo. Ako je vjerovati prodavcu i da je stvarno malo koristen, isplati li se uzimati toliko star motor. Ili ipak uzeti slabiji i noviji motor od 15ks?
S druge strane 15-ka je laksa i za transport, jedan covjek je opusteno moze montirati i demontirati, dok za 30ks mislim da bi se i dvojica pomucila...(ispravite me ako grijesim).
Hvala ;)
mIRO