Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
pozdrav svima
Kapetan:
--- Citat: bds 07, 07, 2012, 23:06:54 posle podne --- I ono sto me boli kada je u pitanju izrada plovila to je sto se svaka cena mnozi x3 kada spomene s da ti nesto treba za camac .
--- Kraj citata ---
dobar deo stvari ne moras da kupujes u nautickim radnjama nego u obicnim i cena odmah pada drasticno ... dobar deo opreme moze da se prilagodi od obicne robe i slicno... naravno postoje stvari koje se namnski prave zanautiku pa tu beznaja nema ali ima inostranstva gde te sa postarinom pdv-om i uvozom izadje skoro pa duplo jeftinije nego kod nas da si kupio...
bds:
Apsolutno ste u pravu , ali ja sam imao problem sa rokom za izradu . Naime radim u firmi koja ima velike poslove u inostranstvu , pa ja cesto odem na mesec dva preko i normalno trebalo je da otputujem bas kada mi je camac bio pri kraju . Na zalost u toj situaciji nisam imao drugog izbora nego da odem i kupim gotove stvari .
Sto se tice stvari koje covek moze da odradi sam , potrebno je samo malo ideja i dobre volje - sve se moze napraviti . Evo dajem vam prmer prednjih prozora na mom camcu . Seceni su na laseru , od lima 4 mm , hladno cinkovani i onda plastificirani u svetlo plavu boju . Ja sam crtez iscrtao u AutoCAD-u i, pozicionirao sam zavrtnje sarki i bravica i to poslao na secenje i urezivanje navoja . Montaza takvog prozora je trajala 20 minuta , a dobio sam jeftin i lep proizvod , isto to sada radim i sa vratima kabine .
Kapetan:
e koliko ja pokusavam ljudima da objasnim da koriste racunare al dzaba...
djbtea:
pozdrav 114 114
samardza:
Dobro dosao 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju