Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Lazine pripreme za regatu

<< < (15/17) > >>

LSI:

--- Citat: poljo  24, 06, 2012, 23:41:07 posle podne ---Lazo ,jbg, nece voda bas uz stranice da se penje . Nema teorije da se napunio ni 24 godine na rupe koje su iznad vodene linije . Spusti ponovo u vodu i detaljno pregledaj . Mora da ulazi jos negdje .

--- Kraj citata ---

Poljo, to je pitanje koje i ja sebi ponovo postavljam ovih dana - da li je voda ulazila samo preko zavrtanja?
Medjutim, nigde na drugom mestu nisam video ni trag vode.

Ipak, nakon što obezbedim zaptivanje na zavrtnjima, ponovo ću napuniti čamac vodom i pregledati sve spojeve. Iza toga, čamac ide ponovo u vodu ali ću ga posle sat-dva ponovo pregledati i ako treba izvaditi iz vode da vidim sve spojeve još jednom.

LSI:

--- Citat: Mezija  24, 06, 2012, 21:34:11 posle podne ---...
Ja za takve stvari koristim gumu koja se koristi u offset stampi. nazalost  trenutno nemam nijednu.
Ako znate nekog ko ima ili radi u stampariji pitajte ih jer ostecene gume se iovako bacaju.

--- Kraj citata ---

Hvala, Veljko. Ovo je korisna informacija. Pokušaću da nadjem...

marke:
Lazo postoji mogucnost da je ispod vodene linije na nekom spoju - varu pukotina toliko mala da kad se napuni vodom komora jedva da se znoji na tom mestu.
E sad vazan deo:
Ako je komora (osim te rupice - pukotine) dobro zadihtovana kad upece sunce napravi prilican pritisak u komori i izduva nesto vazduha kroz tu pukotinu u vodu a kad se nocu ohladi nastane nizi pritisak u komori u ona usrkne vodu da zameni manjak vazduha.  Tako to moze da radi par dana i noci i da udje prilicno vode.       114

poljo:
Znam da je najlakse tudjim po gloginjama mlatiti ali nebih se osjecao dobro ako precutim. Nije isto ako vodu napunis u camac i kad je camac u vodi . Razliciti su pritisci , to i sam znas . Predlazem ti da camac spustis u vodu i sjedis na njemu par sati i tako pratis sta se desava na SVIM djelovima a ne samo tu gdje pretpostavljas da curi . Voda je cudna materija i ulazi i na nemogucim mjestima ako za to ima mogucnost. Necu vise da te smaram ali moradoh da izbacim iz sebe . m4

bugi:
Definitivno camac mora u vodu da se opet pregleda. Resi problem sa zavrtnjima i onda opet na test

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju