Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
Lazine pripreme za regatu
LSI:
--- Citat: budens72 20, 06, 2012, 21:59:37 posle podne ---pa nemoguće da je brzina samo 10 km/h... mora biti bar 25 -30 sa tim čamcem..... ipak je to "marinijum"
--- Kraj citata ---
Iskreno, ja se nadam da sa tim motorom neće biti problema postići tu brzinu (20-30 km/h) ali kolika je potrošnja, to ne znam.
Medjutim, šta ako budem plovio sa nekim ko ne može da plovi brže od deplasmanske brzine (desetak km/h)? Onda samo polako, mali gas pa gorivo dok potraje.
IKA:
Lazo imaš više mogućnosti.
Prvi zadatak ti je da stigneš po svom planu u NS.
e potom imaš varijantu da se vežeš s još nekim plovilom i da plovite kanalima vezani , uz podelu troškova goriva.
Nije baš za javnost , al ajd sad da ne cepidlačimo.Druga varijanta ti je da prijaviš da si u kvaru, i onda te komandni ,servisni ili spasilački brod vuku.E tu ni gorivo nedeliš već se voziš mufte. a0335
mossi:
Smisao moje poruke je da STIGNEŠ u NS, a ne da na pola puta ostaneš bez goriva.
Pod pretpostavkom da trošiš oko 12L i da ideš brzinom od 25km uzvodno.
Treba ti minimum 40L, ali ako trošiš 15L trebalo bi da poneseš 60L.
Zato sam ti lepo predložio da staviš čamac na prikolicu i odvučeš ga u NS.
Tamo su drugari, majstor i vrlo spora plovidba na leru, kada je i potrošnja minimalna.
U svakom slučaju ti ne bih preporučio da na put za NS kreneš SAM vodom. no125
I ništa se ne sekiraj, sve će to dobar papras da popravi uz dobar špricer ili ladno pivo!
114
zoki novus:
Po nekoj mojoj racunici ti neces moci nikako da glisiras znaci na trecini gasa bi trebalo da stignes za 3-4h i nebi trebalo da potrosis vise od 20-25l
Ako uzmemo u obzir tvoje nagomilano iskustvo u upravljanju camcem i bolje je sto nemozes da glisiras.
u svakom slucaju a0335
LSI:
Pitanje za adinistratore: Obzirom da je poslednjih nekoliko poruka posvećeno pripremama za regatu, da li bi neko od vas modao ove poruke da izmesti iz ove teme u novu, koja bi se mogla nazvati: "Pripreme za regatu"?
Da se vratim potrebnoj količini goriva.
Mossi, ako bih i uzeo dva dodatna kanistera za gorivo - gde da ih smestim? Ako njih smestim, gde ćemo žena i ja?
Ipak, transport čamca putem do Novog Sada ne dolazi u obzir. Moj problem u ovom trenutku jeste što zaista ne znam koliko motor troši i što neće biti vremena da se to proveri i potvrdi. Ipak, od Banovaca do Slankamena ima tih dvadesetak kilometara pa ću videti i koliko vremena i kojom brzinom i koliko će to biti goriva - makar približno.
Ako sa 40 stignem do Karlovaca i tamo dopunim rezervoare imaću i do Novog Sada, a posle bi sve trebalo da bude jednostavnije.
Ja sam prvobitno planirao da u Slankamenu sačekam Barbanešu i ostale sa "Moje ladje" koji krenu na regatu, pa da sa njima u društvu i pod njihovim nadzorom krenem ali to mi nešto ne izgleda izvesno. Ostala je mogućnost da u Karlovcima zateknem bračni par Hinić, pa ako oni budu raspoloženi za društvo da sa njima nastavimo ujutro za Novi Sad.
Ako i to ne uspe, onda ću morati sam, pa kako bude.
Novuse, ta 3-4 sata se odnose na put do Slankamena, ako sam dobro razumeo? Komentar o iskustvu i preporuka da izbegavam glisiranje sasvim su umesni i potpuno se slažem s tobom.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju