E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Pranje plastičnih tankova za vodu

<< < (2/7) > >>

broker975fx:

--- Citat: HOGAR  16, 06, 2012, 08:27:29 pre podne ---Brokeru,pojasni termin ''cista voda'',jel za pijenje il za plaknavanje  sha

--- Kraj citata ---

Sipana je cesmovaca, ne bi je svakakao pio ali sada vise zaista nije za upotrebu ni za ispiranje sudova, inace uzrok moze biti jedino tank posto je jedino on stari a sve ostalo, pumpa, creva, ventili, ex.sud je novo. Majke mi ko da je stari vlasnik kiselio kupus u tanku sajkaca, Te granule sam koristio i meni je to ok, voda dobije malo bazenski miris ali to mi ne smeta

Stevan:

--- Citat ---Taj Galenikin preparat je za dezinfekciju vode u bazenima
--- Kraj citata ---

Da to mu je jedna od primena na uputstvu piše u kojoj se razmeri koristi za razlicite slucajeve a jedan je i dezinfekcija sudova kao i dezinfekcija pijace vode samo je bitna razmera jer u suprotnom je otrov.

broker975fx:
Juče sam se zazao sa tankom - voda u njemu je bez mirisa i čisata a ipak na potrošaču izlazi smrdljiva i žuta - skapirao sam da je razlog ekspanzicioni sud koji je od 12l i koristi se za grejanje. Verovatno kada se isprazni oksidira ali nemam pojma zašto smrdi, sve u svemu grunuo sam one granule i ispustio nekih 100 tinak litara i za sada je sve ok pa cu da vidim kakva je situacija, ali se ex. sud definitivno mora dryati punim jer je od metala.

Stevan:
Odlično i ex-sud će se dezinfikovati i očistiti kako voda bude prolazila kroz  njega

Kapetan:
kakav je razvoj situacije?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju