Autor Tema: Sa camcem u grcku!! DA ili NE??  (Pročitano 55551 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
  • Brod tip: mikrotoner-sailfish
  • Marina: ispod prozora
  • Veličina: 18 stopa
Odg: Sa camcem u grcku!! DA ili NE??
« Odgovor #90 poslato: 16, 11, 2017, 23:28:44 posle podne »
Mašala , Mibe imamo isti stav prema bacanju novca

Van mreže Mornar u kanalu

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
    • Микротонер
  • Brod tip: Бродотехника
  • Veličina: 5,5x2,5
« Odgovor #91 poslato: 17, 11, 2017, 14:47:27 posle podne »
Чачак пријатељу , ја нисам баш добар пример за чување новца јер га често бацам у ветар , јер за оне који једре важи изрека да стоје испод туша у оделу на ветру и ваде паре из џепова и бацају у воду .Е сад та изрека не мора да важи на копну ако може некако да се избегну трошкови и да неким искуством помогнемо бар саветом ако смо толико мудри .Прошле године сам био у заливу Волоса , место Каламос и тамо су ми рекли остави једрилицу на приколици слободно ту на обали и дођи следеће године , све ће бити ту како си оставио . Нисам пробао али им верујем да је тако , у осталом и они држе своја пловила ту и дали су ми место поред њих док сам био тамо за џабе .

Van mreže tangabravo

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • tangacharlie
  • Brod tip: mikrotoner-sailfish
  • Marina: ispod prozora
  • Veličina: 18 stopa
« Odgovor #92 poslato: 17, 11, 2017, 23:13:16 posle podne »
To za parking je istina. Ja sam bio pre par godina na Levkadi mesto Nidri a to je kao Boka u minijaturi i tu sam video jedara na jednom mestu što nisaam video u životu a tamo na obali ,  i kola parkirana - ostavljena i prikolice prazne i plovila na prikolicama a niko ne pipa ništa , pošto tamo kradu samo Srbi i Cigani

Van mreže Alexa

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • Albin 25 de luxe
  • Brod tip: Albin AB Kristinehamn Sweden
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #93 poslato: 03, 01, 2018, 07:13:00 pre podne »
http://www.portocarras.com/images/RatesMarina_EN_2017.PDF

Da li neko hoce da pojasni ovaj cenovnik ? Npr, camac u kategoriji 7,5 m ?

Van mreže Alexa

• Savski dupegric . Kratkorepi
  • www.mojaladja.com
    • Albin 25 de luxe
  • Brod tip: Albin AB Kristinehamn Sweden
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #94 poslato: 03, 01, 2018, 07:45:34 pre podne »
Izvinjavam se, naknadno sam video link ka nautickom forumu gde je Sceka objasnio dosta toga. Ipak, ako neko ima sta da doda, samo napred  114

Van mreže sceka

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #95 poslato: 09, 01, 2018, 14:00:47 posle podne »
http://www.portocarras.com/images/RatesMarina_EN_2017.PDF

Da li neko hoce da pojasni ovaj cenovnik ? Npr, camac u kategoriji 7,5 m ?

Novi link je: https://www.portocarras.com/wp-content/uploads/Rates-Marina_EN.pdf

Date su cene po dužnom metru čamca a u zavisnosti od ukupne dužine i termina kada želite najam marine (cene su bez grčkog PDV-a koji je 24%).

Za čamac od 7,5m cene su: u letnjem terminu (01.05. do 01.10.2018g.): za mesec dana - 90,45€ x 7,5m x 1,24 = 841,19€ (uključujući struju i vodu), za 2 meseca: 156,79€ x 7,5m x 1,24 = 1458,15€. Ako ste i gost hotela onda imate 30% popusta u marini. Najpovoljnije je za 2 godine najma: 570,01€ x 7,5m x 1,24= 5301,09€ ili 221€/mesečno!

Dalekoooo je od jeftinog ali je marina zaista prvoklasna i najvažnije potpuno bezbedna od bilo kakvog (ne)vremena i neželjenih posetilaca (bar do sada nisam čuo da je nekome nešto falilo)!

Miran san ima svoju cenu!  upavusi

Nadam se da sam pomogao a ako vas još nešto zanima slobodno pitajte!

hi

Van mreže panther

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #96 poslato: 20, 07, 2018, 15:39:16 posle podne »
Pozdrav, prosle godine sam vukao camac od 4 m na prikolici sa pentom od 20 ks i imao sam samo plovidbenu na moje ime i niko me nije pitao za osiguranje, ove godine imam isti camac samo sam stavio pentu od 25 ks i posto je to vise od 15 kw morao sam da izvadim polisu narano samo za nase vode. Moje pitanje je da li moram i da li ce mi neko traziti osiguranje koje pokriva teritoriju Grcke.....za 15 dana mi u generaliju gde imam polisu za nase vode traze 68 evra za Grcku.....

Van mreže Zrenjaninac

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Elan Pasara
  • Marina: Tisa
  • Veličina: 4.80
« Odgovor #97 poslato: 06, 05, 2019, 00:09:58 pre podne »
 j1   Pozdrav, drugari!
I dalje letujem u Grčkoj i vučem pasaru.
Ove godine smo ponovo trudni i čekamo bebu.
Naša destinacija je, kao i do sad: Vourvourou.
Sve je OK i sa grcima i sa makedoncima, sa prikolicom, pasarom i sa Hondom (8ks).
Problema nema... Nastavljamo po starom...
Navigare necesse est. Vivere non est.

Van mreže montobene

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #98 poslato: juče u 20:28:19 »
Zdravo ljudi, vukao sam camac u Grcku na more, bilo je super, pa da podelim iskustva jer mozda budu nekome korisna. Informacije cu da nabacam, zelja mi je da pomognem drugima, tako da nemojte zameriti sto nije u knjizevnom stilu. Nemam neko preveliko nauticko iskustvo, tako da sa rezervom razmatrate moja postupanja :) . Camac 5.5x2.3m, verovatno oko 800kg sa sve motorom 40(70), plus prikolica marine 1300 (350kg). Auto Mazda cx-5 za siromasne, 2.0 benzin, samo prednji pogon. Putovao sam sa suprugom i dvoje decice. Od BG do Vourvourou-a 11.5h, od vrata do vrata, sa svim pauzama i granicama. Procenjujem da mi je bilo potrebno 1.5h vise nego bez camca. Auto lepo vuce po ravnom, do 90-100, preko toga nisam ni probao, ali vidim da nema daha, tako da sam drzao uglavnom 80-90. Prvi dan na moru je malo lomljenje, spusti u vodu, montiraj tendu, sipaj gorivo, uglavnom gola voda, ali slatke muke. Za samo spustanje sam platio lokalcu 20e da mi pomogne, nisam vise imao snage posle tolikog puta da sve sam uradim, spusti camac i odalji od obale, vezi da ne smeta, gde prikolicu, vrati se po camac 1km pa vozi na mesto vezivanja... Sto se spusta tice, taj koji sam ja koristio u centru mesta, blizu smestaja Ana Kara, spust je super, betoniran ali ima peska, nagib je blag tako da i moja slabasna raga (2wd) moze da izvuce ovaj moj camac. S obzirom da smo prvih par dana bili u smestaju koji nije do vode, malo sam ronio i nasao slobodan betonski blok sa alkom, zakacio svoju bovu, napisao svoj tel na bovi, pa nek me zovu ako smetam. Uglavnom, nisam nikome smetao. To je bilo, ne ispred, ali blizu Gorgone.
Prikolicu sam drzao u dvoristu smestaja (Kasapis), gde mi je gazda rekao da mu trazim sta god, samo ne vodu za pranje camca i prikolice. Bio sam glup pa na neopranoj prikolici povukao rucnu kocnicu, sto je par dana kasnije trazilo cimanje napred nazad da otpuste dobosi. Nakon toga, bili smo 10ak dana u smestaju pored vode (Ana Kara), gde sam morao da se snadjem prva dva dana za vez. Poneo sam od kuce big-bag vrecu, natrpao kamenje ~30kg (mrzelo me vise - a trebalo je), plus sidro, i lepo je to drzalo. Znalo je bas da duva predvece, ali nije mnogo pobegao camac. Nakon par dana se oslobodila jedna od bova (sa kolpo morto), pa mi gazdarica dala na koriscenje za ostatak letovanja.
Pretposlednji dan izvlacenje iz vode, bila mi tu 2 drugara, pomogli mi, tako da je bilo mnogo lakse. Povratak nazad do BG-a je bio zeznut, 43 stepena, na granicama ~3h, pakao, a koncentracija mora da mi je na max. Na Evzoniju je bas usko, mora cetvoro ociju.
Uglavnom, sve je proslo bez problema, osim cekanja na granici. 
U Vurvuru postoji jos lokacija za spustanje, ono sto sam iz radoznalosti obisao jeste na samom ulazu u mesto, malo udaljeno od glavnog puta, gde je velika pescana plaza, ima betoniran deo, ali sam morao da razgrnem pesak da nadjem beton. Postoje kamioncici koji dovoze gorivo do vode, ali ja nisam pitao kad gde sta, mogao sam kantama da dosipam gorivo, jer nije moj camcic nesto mnogo zedan. Dokumenta koja su mi trazili, u odlasku za auto i prikolicu, u povratku srpski carinik plovidbenu dozvolu.
Grci su posebna prica, rentaju po zakonu do 30ks bez dozvole. Imaju 100ks, ali oribaju 100, pa nalepe 30.

Nabacao sam svasta sto mozda nisam znao pre nego sto sam kretao, a sto sam pre puta zeleo da znam.
E sad, sve ono izmedju odlaska i povratka, e to je savrsenstvo. Mozes da biras plazu na Diaporosu bez guzve, mozes u plavu lagunu, ili do Ormos Panagiasa na rucak, skijali na vodi, vukli se na gumi, more zapanjujuce cisto, videli foku (mediteranska medvedica). Dolazili su nam drugari sa porodicama da se vozamo, sva decica pricaju "ovo mi je najbolji dan ikada" :)
Da se samo ja pitam u ovoj kuci, na more ne bih isao bez camca, ali mi zena pridikuje, kaze stresan joj put, bez obzira sto ni jednu sitnicu, bukvalno ni naglo kocenje nismo imali. Ako budem jaci u kuci, gledamo se sledece godine u Vurvuru. Sta god da treba, pitajte, ako znam ja cu odgovoriti.