Nautika opšta... > Galerija - Gallery

Arsine pripreme za Djerdap

<< < (15/21) > >>

slobodnium:

prekoputa Tekije postavili su 3 vetrenjache davno, sada vidim da su prekoputa Golupca postavili 30ak novih 'drvca' ;) svaka im chast ... zaduzhili se kod EU ali za pravu stvar ;) zelenu

Arsa:
..Pravo do Donjeg Milanovca i Porečke reke.

U Porečkoj reci smo se vezali za jedan mostić u visini sela koji je preko dvadeset metara ulazio u reku.

Zašto to nismo snimili, već samo ove dve slike, ne znam.

Moguće je da je zato što sam planirao da to slikam sutra dan ujutru.

U jednom trenutku smo razmišljali da se spustimo do Golubinja ili čak do Tekije.

Međutim...

Na scenu stupaju naši stari prijatelji iz Zaječara koji su pratili naše napredovanje ka Donjem Milanovcu i najavljuju svoju posetu.

Svi dalji planovi su odbačeni i mi smo se oma dogovorili za susret u novoj marini u Donjem Milanovcu.

A to se i dogodilo u Subotu, 23.06.2011. godine.

Naravno da i to ima svoju priču.

Ovi naši drugari su krenuli ujutru iz Zaječara, natovareni raznom džebanom (pripalo bi vam muka kada bih nabrajao šta su sve doneli), ali kod Rgotske petlje im se pokvari auto. Izbace žene, Jocu (onog brku) i stvari iz kola a Muki (bez brkova) ode nazad, uzme druga kola, pokupi ih i onda dođu u Donji Milanovac koji smo Veca i ja do tada detaljno pročešljali.

Marina u Donjem Milanovcu je još nedovršena. NJenu izgradnju izgleda finansira Mesna Zajednica. Postavljeni su pontoni, priključci za struju i vodu (još nisu povezani), i napravljen je mostić kojim se od obale do pontona dolazi.

Izgleda da kradljovi nisu samo Beogradska priča. Slika tog mostića sve govori.  upavusi

Arsa:
Kada smo mi toga jutra uplovili u marinu, tu je bio parkiran samo čamac ribočuvara koga smo upoznali par sati ranije u Porečkoj reci gde se opet nisam proslavio. Par sitnih  (i samo sitnih) smuđeva vratio sam da porastu.

Do po podne to je bila sasvim druga priča. Sve se napunilo, ljudi su dolazili na plažu, ali i po gorivo na benzinsku pumpu pedesetak metara udaljenu od marine.

Mi smo i malo švrljali po gradu pa eto i još sličica.

U gradskoj luci jednog trenutka bile su parkirane tri bele lađe jedna do druge. Lep prizor.

A i sa naše strane, odbor za doček. Prodavci narodnih rukotvorina. Mahom beli vez iz domaće radinosti. Za sada bez kineskih proizvoda. I to će se, verovatno izmeniti pošto kineza i njihovih radnji ima podosta u svakom od gradova koje smo posetili na ovom putu.

Arsa:
Možda nekome i koriste ove slike iz Donjeg Milanovca radi proširenja ponude za putnike sa belih lađa.

Što se snabdevanja tiče, mislim da je situacija ove godine znatno bolja nego prethodne kada smo ovde prolazili.

Hajde da nastavim.

Kao što rekoh već oko podneva marina je bila puna.

Arsa:
Kada su došli naši prijatelji, izgubismo interesovanje za sva ostala dešavanja.

Ovakvi susreti su za nas kao lek. Na žalost kratko traju.

Ko je hoteo kupao se, ko nije imao je druga posla ili uživao. Malo smo plovili opet do Porečke reke, onda nizvodno i uzvodno od Donjeg Milanovca, pa nazad u marinu koja se opet ispraznila.

O količini ića i pića koja je uništena, nećem ni da pričam. Te sekvence nisu ni snimljene pošto smo imali preča posla.  sajkaca

Kada su naši Urbanovići i Jelenkovići odlazili,(tu negde oko ponoći), trebalo nam je podosta vremena da se stvarno rastanemo. Sve u svemu divan dan za nas. Vama samo nekoliko sličica.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju