Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Skiper kurs

<< < (15/17) > >>

STG:

--- Citat: Dule  02, 03, 2013, 22:53:23 posle podne ---Meni ne treba. Imam sve dozvole koje su mi potrebne  sajkaca

--- Kraj citata ---
Cemu onda silno interesovanje?

Kapetan:
nacionalista je osoba koja voli svoju zemju i zeli joj sve najbolje...

domace Skipperske dozvole su bruka i sramota za zemlju .. znaci nesto najgore...

ti mesas soviniste i nacionaliste definitivno ...

Kapetan:
eee pa nemam ja UMC, izgubio sam je ....

a onda sam otisao da uradim duplikat i trazili su mi identicni iznos koliko je i novo polaganje (recimo 5500din ) ... oterao sam ih u PM na fin nacin i  izasao ... a mozemo da odemo da se odreknem neizdatog duplikata UMC-a , al da mi daju potvrdu !

a posle bacmao pismo glava i ko izgubi plca corbu u Vodenici !

vlajkogm:

--- Citat: Dule  01, 03, 2013, 19:32:45 posle podne ---
--- Citat: vlajkogm  28, 02, 2013, 12:56:53 posle podne ---Svedok se javlja! U oktobru 2012. godine sam sa prijateljima hteo da jedrim u Hrvatskoj, međutim charter kompanija nije htela da mi izda jedrilicu i da me prijavi kao skipera na crew listi, jer dozvole izdate u Srbiji se ne priznaju u Hrvatskoj. Takođe su mi poslali dokument koji je Kapetan ovde postavio u nekom od prethodnih poruka.

Ukoliko ste dobri sa ljudima iz charter kompanije, verovatno mogu da vam daju jedrilicu, ali pretpostavljam da u slučaju da dođe do neke nezgode ili vas zaustavi patrola (što ne znam da li se i koliko dešava), i vi i charter kompanija možete imati problema.

--- Kraj citata ---
Koju dozvolu si priložio?

--- Kraj citata ---

Priložio sam dozvolu koju sam dobio u Kapetaniji u Beogradu, a na kojoj piše "UVERENJE o položenom stručnom ispitu za sticanje zvanja upravljača - rukovaoca čamca". Svejedno, prema dokumentu koji smo već ranije pominjali, u Hrvatskoj se ne priznaje ni jedna dozvola izdata u Srbiji.

Nacionalizam je jedno, patriotizam drugo, a realnost nešto sasvim treće. Bio sam na kursu jedrenja u Hrvatskoj gde mi se pružala prilika da polažem tamo, ali sam to odbio jer sam hteo da polažem u Srbiji, svojoj zemlji, i da dobijem dozvolu koja je izdata u mojoj zemlji. Nažalost, tada nisam znao da se naše dozvole tamo ne priznaju.

Kapetan:

--- Citat: vlajkogm  27, 03, 2013, 23:31:00 posle podne --- Bio sam na kursu jedrenja u Hrvatskoj gde mi se pružala prilika da polažem tamo, ali sam to odbio jer sam hteo da polažem u Srbiji, svojoj zemlji, i da dobijem dozvolu koja je izdata u mojoj zemlji. Nažalost, tada nisam znao da se naše dozvole tamo ne priznaju.

--- Kraj citata ---

ako zelis da jedris u Srbiji jedrices sa UMC dozvolom sasvim legalno ... ako zelis da jedris van zemlje znaj da domaca dozvola svake godine gubi po par zemalja... iskreno mislim da sa domacom dozvolom mozes da jedris u Libiji i Grckoj (zemlje gde za 10 evra zaobidjes zakon) .... u mediteranu ja ne znam zemlju koja priznaje nase dozvole...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju