*
Dobar dan gos-in poljo !

Pokusacu da Vam sto krace odgovorim na ovo Vase kompleksno pitanje, koje se samo cini jednostavnim ! Naime ako imate : ( 1 ) dovoljno para, ( 2 ) dovoljno vremena za sticanje realnih iskustava, pre svega sa camcima. Imam u vidu i tehnicke i plovidbene karakteristike. ( 3 ) Tehnickih mogucnosti sa dobrim uslovima, gde cete raditi ladju. ( 4 ) srecu pri nabavci dobrog materijala i ( 5 ) dobre i poverljive majstore. Tada Vam nista ne stoji na putu da pravite sebi ladju. Jer nema nista lepse i dusevno zadovoljnije no napraviti ladju po sopstvenim zahtevima i onda je koristiti dugo vremena. Medjutim, u svakom poslu, pa i u zivotu, uvek se pojavi neko "medjutim"! Ja konkretno sam imao dosta problema sa majstorima. Ja sam "perfekcionista" i ne zalim novac da uradim pravu stvar. Medjutim majstori mogu biti dobri majstori, ako im sedis "za vratom". Ja jureci da zaradim novac ( nasledstva nikada nisam imao ), nisam mogao da 100% pratim rad majstora, pa sam zatim imao prepravke, a najteze su mi pala razocarenja u majstore koji su mi se "prodavali" ( za male pare ).

Zadovoljan sam kako sam uradio Sevu-2, ali ako bih trebao da jos jednom radim novu ladju - odustao bih. A opet, da kupim polovnu ladju !? To mi dodje kao da ozenim prostitutku. Moram da je prepravljam da bi meni bila ugodna i da se privikavam na njene uslove. Moju predhodnu Sevu sam kupio u jadnom stanju. Prepravljao sam je sa malo raspolozivih para, ali sam za 17 godina ploveci sa njom prezadovoljan. A ona je ostala nedoradjena. Trudio sam se da sto vise vremena provedem na vodi, a nedoradjeni poslovi na njoj ce pominuti. Bar tako sam tada mislio i tako je i ostalo.
Gos-in poljo, ja bih ipak da Vam dam jedan zivotno vazan savet koga sam se ja u ceo moj dosadasnji zivot pridrzavao i nisam se nikada pokajao, a to je : kada su u pitanju vazne odluke u vasem zivotu, poslusajte savete svih koji vam ih nude, ali odradite kako ste sami ubedjeni.
Pozdrav Moma Stosic