E, ovako treba... > Tomos
tomos t18-kako sa strujom na akumulator?
marke:
--- Citat: Darkobp 11, 02, 2010, 22:25:00 posle podne ---
--- Citat: ПЕЦОВ 11, 02, 2010, 22:14:20 posle podne ---zanima me dal sa tim reglerom,moze da akumulator puni motor od 6ks(ima izvid za struju)i koliko je isplativa varijanta ugradnje? :)
--- Kraj citata ---
Netreba tebi to!!
Ja bih u tvom slucaju stavio redno na + samo jednu zener diodu od 13v cisto cisto da ti kad napon postane veci od recimo tih13v pusti punjenje u akumulator a usput ce ti vršiti ulogu da kad je manji napon punjenja od napona akumulatora struja nekrene u kontra smeru tj.iz akumulatora u motor i to je to-Gotovo
Regler ti pravi netreba jer je mala struja punjenja tvog motora i nece ti nikad uspeti napuniti zapravo akum.a kamoli prepuniti,osim ako nemisliš da na punom gasu voziš 30sati bez prestanka :taunt: :taunt:
--- Kraj citata ---
Zenerka ce izgoreti vec pri malim strujama one se prave zamale struje ne moze da propusti nikako struju punjenja.
ПЕЦОВ:
ja bih ipak da namestim nesto sto ce moci trajnije da se koristi.ni 20e za regler ne bi bilo mnogo ako bih dobio ono sto trazim,a to je dopuna aku.samo me zanima da li sa motorima tako male snage 6ks mogu da dopunjujem aku.a da ne bude da kolko ga punim toliko ili manje trosim,jer bih onda mogao da uzimam struju direktno s motora.jedino sto kad se koristi aku osvetljenje,svetlo ne treperi u odnosu na rezim rada motora.koliko se zahvat uopste isplati?
Kapetan:
pecov agregat je 70 evra ... i puni ko lud ...
ПЕЦОВ:
ma znam,ima i dva akumulatora,pa menjas ali me zanima dal mogu s motora da punim kad vec ima izlaz
Kapetan:
jeap ... ali ti mali motori oko 6 konja proizvode struju po principu vise struje veci gas....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju