E, ovako treba... > Tomos

tomos t18-kako sa strujom na akumulator?

<< < (4/8) > >>

namcor:
dali taj deo paše još od nečega ili ima kao orginali deo da se kupi kod prodavaca delova za vanbrodske motore idali paše za sve tipove motora zbog sanage punjenja akomulatora

zoke:
PAZI  ovako stoje stvari skoro svaka penta pravi naizmjenicnu struju kao i vecina motocikala koji nemaju alternator vec preko namotaja prave struju. Moras prvo da pretvoris struju naizmjenicnu u istosmjernu  a za to ti treba grec ili da budžiš nesto sa diodama da to uradis e onda ti treba regler da ti ne prepunjava kad odgulis gas da ne puni previse pa da ti kipi akumulator- E odgovor je odes kod nekog servisera za skutere motocikle svi oni imaju elektronski regler sa grecom napona 12v i neznam tacno koliko ampera propusta ali moze za svaku pentu stavi slobodno i rijesio si punjenje akumulatora i svih potrosaca. Kod mene je ispocetka bilo direkt spojeno na far pa nocu kad sam pod gasom sija ko luda a kad pristajem ona zmiri jebiga nevidim nista ovako sve potrosace sa  akumulatora a motorom punim akumulator. Taj elektronski regler moze na bilo koji motor pa i pentu bez obzira na njegovu snagu punjenja

Zoran:
 Znam nešto malo o elektronici,davna sečanja.Rešenje je super,možda jedino obratiti pažnju da je sprava sa
 skutera,motora,jače ili jednake snage,onda ne bi trebalo da bude greške.

zoki novus:
ja sam stavio regler od skutera
radi ial ima dve mane
skup je i jako slabo puni

Zoran:
Regler i sam troši odredjenu količinu struje,zato i treba obratiti pažnju na snagu,i približno to izjednačiti

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju