E, ovako treba... > Tomos

tomos t18-kako sa strujom na akumulator?

<< < (3/8) > >>

Radojković:
Da nebude zabune ja sam tv majstor i elektronicar preko 20 godina tako da znam sve to.na motoru t18 ima izvod sa 12v ali mora da ide regulator/regler/koji ce da regulise punjenje akumulatora ni ispod 12v ni preko14,6/14,8v da se ne bi unistio akumulator.kod motora koji imaju anlaser to ide zajedno sa svim ostalim dodacima a kod motora bez mora da se doda regler.ja ga nisam imao pa sam zato i postavio pitanje da vidim kako su ljudi to resili.postavicu regler od nekog auta  pa cu napisati kako to radi i dali radi.moze i gretz ali namotaj na motoru moze da da neku malu struju koja zavisi od napona/obrtaja motora/pa ako akumulator povuce u nekom trenutku kada je prazan veliku struju nece da valja.moze i gretz pa stabilizator napona 14v par ampera ali ovako sa fabrickim reglerom je jednostavnije.mislio sam da neko ima gotovo resenje i provereno ali izgleda da sam ja prvi.

rade:
jos cekamo odgovor.

zoke:
Ja sam to rijesio ovako imam johnson 25 nema alnaser pravi naizmjenicnu struju a hocu da mi puni akumulator kad je motor u pogonu. Jednostavno odes u servis gdje se popravljaju skuteri uzmes jedan mali elektronski dio unutra je i grec i regler zajedno dimentije 5x4x1cm debljine izvadis plus i minus iz motora u taj regler i iz njega plus i minus u akumulator a sa akumulatora razvedes svu instalaciju. Tako je kod mene jednostavno brzo i sigurno to koristim godinu dana nisam vadio akumulator na punjenje pozzz

rade:
Da neznas kako se taj deo zove?Hvala u svakom slucaju.

zoke:
elektronski regler sa grecom mala kutijica alu-kuciste zadihtovan koriste ga skuteri jer i oni prave naizmjenicnu struju a posjeduju akumulatore bratac vrlo jednostavno vidjeces samo kad budes uzimao da ti serviser kaze koji je plus minus ulaz i plus minus izlaz i da znas iz motora sta ti je plus a sta minus ma nemozes da se zeznes

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju