Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Slova/ borejevi za registracionu oznaku
srsa:
--- Citat: Kapetan 22, 05, 2012, 01:07:08 pre podne ---
--- Citat: Pingvin44 22, 05, 2012, 01:01:54 pre podne ---Jel registarski broj na plovilu uopste sme da se ukrasava po volji?
--- Kraj citata ---
naravno da moze, ali i ne moze... zna se samo da bi trebalo da bude na latinici (mada je i to slabo definisano) a kada sam pitao u kapetaniji nisu mogli da mi navedu ni jedan standard ni za font ni za velicinu i za boju niti za bilo sta slicno .... e ako oni ne znaju sta me briga radio sam kako sam mislio da treba i NIKADA me nisu zaustavili policajci ...
moj standard je :
Cirilica
Miroslavljevo Jevandjelje
Crvena boja
Velicina oko 12 cm
--- Kraj citata ---
За те прве три ставке ОК, али твој стандард - 12 цм - величина (дужина)..... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
LSI:
--- Citat: srsa 22, 05, 2012, 07:17:11 pre podne ---
--- Citat: Kapetan 22, 05, 2012, 01:07:08 pre podne ---
--- Citat: Pingvin44 22, 05, 2012, 01:01:54 pre podne ---Jel registarski broj na plovilu uopste sme da se ukrasava po volji?
--- Kraj citata ---
naravno da moze, ali i ne moze... zna se samo da bi trebalo da bude na latinici (mada je i to slabo definisano) a kada sam pitao u kapetaniji nisu mogli da mi navedu ni jedan standard ni za font ni za velicinu i za boju niti za bilo sta slicno .... e ako oni ne znaju sta me briga radio sam kako sam mislio da treba i NIKADA me nisu zaustavili policajci ...
moj standard je :
Cirilica
Miroslavljevo Jevandjelje
Crvena boja
Velicina oko 12 cm
--- Kraj citata ---
За те прве три ставке ОК, али твој стандард - 12 цм - величина (дужина)..... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
--- Kraj citata ---
Srso, mangupe stari!
Inače, medicina kaže da je upravo to standard.
Tek ispod 10 cm postaje funkcionalno problematično. Kažite i sami, sa koje daljine se vidi 10 cm? Čovek bi morao da se približi do samog broda da bi video registraciju. A postojali su nekada propisi koji su nalagali da oznake moraju da budu vidljive sa rastojanja od bar 20 m.
Jason:
Koliko se secam, propisani minimum za registarske oznake na plovilu je font 10cm
Kapetan:
--- Citat: Jason 22, 05, 2012, 08:06:27 pre podne ---Koliko se secam, propisani minimum za registarske oznake na plovilu je font 10cm
--- Kraj citata ---
meni je to bilo logicno al sam ipak dodao par cantima vise... kapetanija nije znala za velicinu ja zvao ...
Jason:
Neka si dodao, od viska glava ne boli sajkaca
Nekada davno mi je neki kapetan u kapetaniji rekao da je minimum 10cm pa navise...
I ja stavljam dvanaestice na camac 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju