E, ovako treba... > Motori i oprema

Sidro - uradi sam ???

<< < (2/4) > >>

bugi:
Od sad ste za mene Zoki Lenger  114

LSI:
Bravo, Majstore! Sjajan posao.

Zoran Marinković:
 114

Sidra su teška 2,5 kg. Prvi koji sam uradio je 200 grama teži i gledao sam da geometrija bude što god sam mogao da procenim kao Danforth.

Nema broja koliko puta sam ga koristio na Dunavu i kada sam bio sam u čamcu i kada nas je bilo desetak.... i smo jednom sam se pomerio nekih 1,5 m.
Sve što sam pročitao o sidrima i sidrenju je : Sve što ima određeni oblik i težinu može da posluži i kao sidro - manje ili više uspešno.

Ni jedan proizvođač ne može da da pisanu garanciju da će svaki pokušaj sidrenja biti uspešan, ma kako odabrali tip, oblik i težinu.

Ni jedan kapetan koji je "oborio" sidro ne sme ni da pomisli da je 100% sigurno usidren i mora biti spreman da interveniše.

Danforth sidra su iskustvom i bezbrojnim probama definisana i uradjena, što opet ne znači da se nećemo uspešno usidriti i ako neka mera nije u milimetar tačna i ako težina odstupa od njihovih.

Ovakvo kako sam napravio može u velikoj većini slučajeva da posluži za plovila i do 800 kg.

Rekao sam kolegi da izađe sa cenom ovakvih sidara i čekam da mi odgovori kako bi vam dao cenu ovde na forumu.

broker975fx:
Fino izgleda samo ipak mislim da bi bilo bolje da je malo teže, ja sam na starom brodiću imao slično iz kućne radinosti ali sa užim ali dužim lopaticama težine oko 16-17kg i to sidro je držalo mene sa nekih 3t i celo drvo u toku koji je bio vrlo brz, skoro da sam siguran da bi dotično sidro držalo bez većih problema i sadašnjih 12+ tona u normalnim okolnostima.

mossi:
Zoki pravi odlična sidra u šta sam se lično uverio na demonstraciji istog na Dunavu kod Tikvare.  thumbup hi
Kao što sam kaže to su sidra za čamce do 1000 kg.
Sidro drži ko ludo!

114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju