E, ovako treba... > Motori i oprema
Sidro - uradi sam ???
mossi:
Ovakva sidra kod nas su pre par godina masovno počeli da primenjuju komšije ribolovci iz HR.
Pre par meseci sam napravio jedno za probu.
Prohromska cev jedno 3-4cm sa obe strane zatvorena olovnim čepom od po 6-8cm unutra ispunjena peskom.
Sa zadnje strane ima alku za vezivanje kanapa, a brci su od prohromske žice 5mm.
Ja sam postavio 5 brkova.
U prvoj varijanti su brci bili predugi i nisu bili baš praktični, lako su se ispravljali, a sidro je bilo dosta glomazno.
Sad su brci skraćeni na jedno 30-tak cm i sidro moj čamac drži na SVAKOJ vrsti podloge!
Čak i na pesku! eek thumbup 6589
U slučaju da postavite žicu od 6mm smanjite broj krakova ili koristite deblji kanap.
Moj kanap je 8mm, a sidro ima 2-3kg.
Mogu ga isčupati iz svakog panja jer se brci isprave kad je to potrebno.
Sidro nije za noćenje, za svaki slučaj.
Ali za pecanje svih vrsta je extra. Lako, praktično i izlazi skoro 100%!
Čika Zoki, ubacite ovo sidro u ponudu, mnogo lakša i jeftinija proizvodnja! thumbup king
hi 114
Zoran Marinković:
114
Ništa lakše !
Kolega može da uradi prokronski deo (cev,brkovi i alka za kačenje) tako da brkovi ostanu ravni zbog manipulacije i eventualno transporta.
Svako savija žice kako misli da treba i napuni čime želi.
Treba tačno definisati željene mere da bi odredio cenu.
broker975fx:
Sidra su vam rolleye psihodelija, lakše onda kamen povezati barem je besplatan a verovatno drži isto jh
mossi:
Čika Brokeru, ovo sidro drži i na pesku, jaka voda, čamac 5.5 x 1.9m težine od 500-700kg u zavisnosti od broja članova posade.
Ide obavezno broj tanji kanap nego na redovnom sidru. Kanap ne svira, sidro se lako "čupa" iz panjeva.
Sve ovo može i od gvožđa, ali onda rđa, pa na alu čamcu ostaju žute fleke.
Sidrenje radi pecanja podrazumeva sidrenje na teškom terenu za sidrenje sa fabričkim sidrima,
kako zbog cene tako i zbog pomeranja panjeva.
Žica od 5mm je dovoljna za male čamce, jer uslov je da se oni isprave kad sidro zapne u panj.
Čupa se rukama ili motorom.
Prilikom ispunjavanja cevi, na mestima gde su olovni čepovi, pre nalivanja sam kucnuo oštrim ekserom.
Može i nakon izlivanja sa se izbuši i osigura čep hol šarafom.
Varijacija dimenzija ima, ali meni se ovo moje dopada.. možda su brci još malu dugački..
Ali mislim da je jako bitno da cevka ne bude prekratka i da obavezno mora da bude ispunjena peskom sa čepovima. thumbup
114
Arsa:
Mosi, evo jednog firmiranog. roll4
http://www.accastiboat.com/grappin-rockfish-petit-modele-plastimo,fr,4,13256.cfm
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju