E, ovako treba... > Plovila
Savjet za izbor plovila !
Arsa:
Poljo ja ti nisam neki stručnjak ali ako postavljaš ovakvu temu koja je baš interesantna, daj nam još parametara.
Recimo:
Koliko dana treba da traje taj tvoj put? Koje bi destinacije da obiđeš? Pretpostavljam da ti nije cilj da vidiš samo more oko sebe.
Za snabdevanje gorivom nije problem postoje luke u sredozemlju u kojima se snabdevaju i drugi moreplovci.
Baci malo pogled preko interneta na sidrišta sredozemlja. Sigurno ćeš videti nešto što će ti privući pažnju.
Ajd, pa frljni fotke i nama da nalazimo mane tim belosvetskim lađama. lol
poljo:
Hvala Dule, veoma koncizno navodjenje bitnih problema . Sistem da zavisim od vjetra da bih stigao negdje gdje hocu da idem mi je blago receno neprihvatljiv. Ja nisam siguran sta hocu ali znam tacno sta necu . Necu ruzan i rogobatan brod koji nisam u stanju pokrenuti u 04 poslije pola noci i krenuti sa njim u ... Tripoli . Sad je ovo samo pocetak istrazivanja koji treba da dovede do cilja. A ciljevi su obici Evropu kako rijekama i kanalima tako i morem . Kompletno Sredozemlje i evropsku i africku obalu. Hocu da obidjem sve uzduz a bogami i poprijeko . Pokusavam da otkrijem koji je to koncept , snaga i velicina koja bi to omogucila. Jednom kad definisem plovilo koje bi se uklopilo u ,recimo , putovanje od Sicilije do Kosa ili Tunisa u "jednom "dahu. To su neki parametri koje imam u ovoj tvrdoglavoj a ne bas previse nacitanoj glavi.
poljo:
O ruznoci sam pricao generalno i potpuno si u pravu da nema ruzne jedrilice. Milion nemam , sumnjam da cu i da imam dakle ... Hm . Gledam ruzu vjetrova i ... Rusis mi koncepciju. Nisam sebe vidjeo nikad kao entuzijastu koji uci godinu -dvije da jedri pa da se usudi krenuti milju od obale . A opet puzanje duz obale ....
HOGAR:
Je.o te Poljo,ne da si tvrdoglav nego ha stri.Mozda i nisi,mozda si dobio shao na lotou,pa nas zajebavas djuture tamburanje.Mnooogo para za gorivo ti treba,aman bre.Sta je problem nauciti osnove jedrenja i navigavanja.Usput kupujes plovilo,pravis spisak zaliha,spisak luka za snabdevanje,apoteku,coca-colu koja olaksava morsku bolest jh,kupis desanilizator,polovni,ako ti je skup novi 6589,kupis radar i auto-pilot ako ga ladja vec nema,i na kraju obezbedis bar jednog clana posade koji ima iskustvo i po teskim morima.I sa jedrilicom ti treba par desetina hiljada evrova,racunaj da ti je pristan i vez za jedan dan u bilo kojoj luci na Mediteranu od 150e pa navise,moj Poljo 6589.Prvi put je najteze,posle je thumbup.Moj drug Zira je cetiri puta obisao planetu na jedrilici od 11m,i evo opet ga hvata,a ima 64godine,more i vetar su cudo jh,ali,on je ziva legenda.Ako budes bio uporan mozda ga i nagovorim da ide sa tobom 6589
igorbos:
Stavi 10 000 necega u dzep,izaberi turisticku agenciju,gledaj da te ne uvale u koji od brodova firme Costa Cruises,obidji sve to sto iznabraja...i bog da te vidi.I nemoj smetnuti s uma da su u vecini drzava koje ces oploviti premije na lotu puno vece nego u nas. ffff 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju