E, ovako treba... > Plovila
Savjet za izbor plovila !
poljo:
Nisam znao da postavim temu a zivo sam zainteresovan za Vase misljenje .
Koji motorni brod i kakvih osobina izabrati za prelazak preko Sredozemnog mora ?Da moze da pretripi more snage 4 (valjda se tako kaze ) Brod u cjenovnom razredu do $$$$$$ polovan ...ma nije ni vazna cijena , vise me interesuje misljenje o tipu broda , "kolicini"motora i snazi, autonomija koja je , po Vasem misljenju , potrebna ? ???? i tako jos po neka pitanja tokom razrade teme .
PS
Ovaj potpis mojih postova sad zaboravite (za trenutak makar)
espresso:
pogledaj ovo http://www.basjako.com/index.php/jedrilica-basjako
imas takvih sajtova po netu jako puno. ovaj je na srpskom a vecina ih je na engleskom.
citaj pazljivo i naci ces odgovore na tvoja pitanja, a mozda i neces...
mossi:
Zanimljiv ugovor ima taj cap kapetan Nenad Tolmačević. sajkaca
55555 yg
UGOVOR http://www.basjako.com/index.php/ugovori
SALE NB:
A možeš i kao Milo kgk
poljo:
Ovaj put se stvarno ne salim . "Nikola Tesla" je otprilike ono o cemu sam u prvom trenutku pomislio ali daleko prebacuje zamisljen budjet . Sad , opet , imam dilemu da li je bas pametno krenuti u takav podvig sa orahovom ljuskom . Znam ja da djevojcice obidju svijet u 6-7 metara jedrilici i ovaj i onaj ovo ili ono ali ja sam savrseno svjestan da sam skoro pedesetogodisnjak i da snove treba ostvariti brzo i ako je ikko moguce da to bude jos i ugodno . Neke ideje se krecu od motornjak od 12-14 metara do katamarana 10setak metara. Otprilike je to taj gabarit koji bi mogao da pruzi zadovoljavajuci konfor i odredjenu dozu "sigurnosti" . Nije sigurno nista na svijetu ali ...Racunam nije sredozemlje okean ali nije ni za podcijeniti (mada nije strasno kao salauk na Ramu ) Pitanje koje se namece kao osnova izbor trupa i vrste motora . Oko odluke da li dvo (vise trupac) ili jednotrupac jos ce da sazrijeva i vjerovatno ce da presude svi ostali podatci koje skupim zapitkujuci Vas i citajuci . Kakva dokumenta i dozvole su potrebne za ovakav poduhvat, Mislim , da li je potrebna skiperska licenca ili ovo sto svi imamo za rukovanje plovilima je dovoljno ? Smaracu Vas sigurno je .
"A možeš i kao Milo"
Ovo dovoljno da se predje onolika voda???
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju