Odluke, odluke, to je verovatno deo u kome se najvise mucka i lupa glavom o zid jer od tog sta odlucis zavisi kako ce na kraju ispasti i koliko ce trajati, a vremena nikad dovoljno. Tu uvek vredi potrositi malo vise vremena, a onda kad si siguran sta i zasto predjes na realizaciju, ustalom bices zadovoljniji svojim izborom. Samo da znas, sta god na kraju da odlucis, kajaces se, uvek moze bolje i uvek je nesto bolje od neceg drugog.
Ne znam da li bi se inox toliko ugrejao da savije pleksiglas, proveri sa prozivodjacima klirita/pleksija koje su temperature potrebne za savijanje pa ces videti da li je to realno. Mnoge jahte imaju ramove a prozore od inoxa, ali ne znam od cega su im "stakla" i oni najcesce imaju okvire sa zljebovima, vrlo specifican nacin montaze. Moja soferka je od mesinga, originalno bila hromirana, a sad je plastificirana umesto hromirana i nemam taj problem. Uostalom, vise se ugreju crne gume/dihtunzi, a one su u samom kontaktu sa pleksijem i opet nemam taj problem. Proveri svakako podatak o temperaturi, sve ce ti to reci. Vruce na ruku je kad je materijal iznad 60 stepeni Celzijusa, ako pleksiju treba bar 160C npr onda je malo verovatno, ako mu treba 80C onda mozda moze biti problematicno.
Ako imas vec taj ram, onda ti je pleksi najbrze resenje i najmanje zezanja, tu je sve jasno, odnesi ga proizvodjacu klirita da uzmu sablon. Ako ides na varijantu gotove soferke kao sto si rekao i izvodljivo je, to je verovatno najkvalitetnije resenje jer je soferka laminirano staklo pa ima i izolaciju i manji "odsjaj", a ako se i slomi, samo narucis isto prema kataloskom broju. Ako se i slomi, posto je laminirano staklo, ostace u komadu. Ovo sve pod uslovom da ne moras dodatno da seces soferku. Sto se tice lepote, to je subjektivna stvar, a negde i kompormis sta je vazno da je lepo, a sta je vazno da je funkcionalno/bezbedno/lako za odrzavanje ili vec neki drugi kriterijum, opet subjektivni prioritet. Ako se odlucis za tu "lomljenu" varijantu sa ravnim staklima, mozes lako napraviti sam sablon za staklo ili pleksiglas, mozes napraviti staklo ili pleksiglas, kako je staklo ravno, mozes i kaljeno, jeftino je i mozes ga napraviti preko bilo kog stakloresca ili direktno kod nekoliko proizvodjaca istoga. Ako se slomi kaljeno, moras skupiti mrvice stkla koje se raspu okolo za razliku od laminiranog. U svakom slucaju ako su ravna stakla, ako se desi bilo koji problem, mozes ga brzo resiti i bilo gde. Na kraju sigurno postoje i resenja koja ovde nisu nabrojana.
Svakako je na tebi da lomis glavu sada sta ti i zasto odgovra, i sta je tebi prioritet - cena, vrme izrade, lako odrzavanje, lepota, a realno svaki kriterijum je na neki nacin bitan. Ne bih ti bio sada u kozi

, ali sta god da odlucis i na kraju kad vidis krajnji rezultat, reci ces sebi - bas sam tako hteo i bas je odlicno

. I tek tada ces znati sta je moglo bolje i koje su jos mane resenja koje sada ne vidis.