Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue09012015

Last update10:18:40 PM

Replika Lafajetove Hermione stigla u Halifaks

Replika "Hermione", fregate kojom je 1780. francuski general markiz Lafajet stigao do Bostona, gde se priključio američkoj strani u Ratu za nezavisnost, stigla je danas u Halifaks, poslednju etapu na obali Severne Amerike pre povratka u Francusku."Hermionu", simbol francusko-američkog prijateljstva, dočekalo je u luci nekoliko stotina ljudi.

Read more: Replika Lafajetove Hermione stigla u Halifaks

Kod Budve ulovljena najotrovnija riba na svetu

Ribar Ilija Rafailović ulovio je, uz samu morsku obalu u Rafailovićima, nedaleko od Budve, na dubini od pet metara, odrasli primerak otrovne ribe četvorozupke, najotrovnije ribe na svetu.Ilija i njegova ćerka Anđela odmah su obavestili Institut za biologiju mora, koji je potvrdio da se radi o vrsti Lagocephalus sceleratus, koja je poznatija kao riba fugu.

Read more: Kod Budve ulovljena najotrovnija riba na svetu

Pogledajte kako izgleda brod na točkovima!

Fanatični ljubitelj brodova Mark Rej iz Atlante (Džordžija) rešio je da od svog omiljenog broda napravi automobil kako ne bi morao stalno da menja prevozno sredstvo.

Read more: Pogledajte kako izgleda brod na točkovima!

Варошки споменар: Скела Преко Дунава уз завијање сирена

Када се „Милосрдни анђео” 1999. године побринуо да Дунав кроз Нови Сад тече изнад сва три његова моста, грађанима није преостало друго него да се и дефинитивно, поред транспортних бродића и чамаца, преоријентишу на скеле.

Read more: Варошки споменар: Скела Преко Дунава уз завијање сирена

Dunavskim limanima

Ima tako mesto kojima se posreći. Ravnica se pružila, makovi se rascvetali, miriše bagrem. Lepu varoš moglo bi se opisivati nadugačko. Ulice široke, zgrade lepolike i kitnjaste, parkovi sređeni, ali tri sata krstarenja Dunavom je posebna privilegija.

Read more: Dunavskim limanima