Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu04242014

Last update05:35:31 PM

Top šest pomorskih misterija: Ukleti brodovi, nestale posade i duboko, plavo more

Ljubitelji misterija napravili su sajt na kome objavljuju najnovije vesti o fantomskom brodu "Ljubov Orlova" i raspravljaju šta s njim da se radi kada se usidri. Jedni predlažu da se pretvori u muzej, drugi smatraju da ga treba ostaviti da i dalje luta morima, a treći da zapolovi pod nekom drugom zastavom.

Read more: Top šest pomorskih misterija: Ukleti brodovi, nestale posade i duboko, plavo more

Brod od kartona

Umetnik naoružan strpljenjem uz pomoć grupe dobrovoljaca sagradio je brod od kartona.

Read more: Brod od kartona

Apatinski alasi

Jedno od najstarijih zanimanja Apatina, kao i drugih podunavskih naselja, bio je lov i ribolov. Zahvaljujući izuzetnom obilju ribe u podunavskim močvarama, apatinski ribari već vekovima su poznati i spominju se u starim srednjovekovnim dokumentima. U jednom od poreskih izveštaja za apatinska naselja Bukčenović i Sontu 1720. piše: "Imaju dobre prihode, naročito od ribolova na Dunavu, a često od toga žive cele porodice".

Read more: Apatinski alasi

Zaledili se Nijagarini vodopadi

Veliki deo Severne Amerike okovan je ledom, a iz dana u dan stižu neverovatne slike prirode i urbanih sredina "zaustavljenih u vremenu" moćnim naslagama leda. Poslednje u nizu su fotografije Nijagarinih vodopada.

Read more: Zaledili se Nijagarini vodopadi

Preskočite Savu

Slika koju možemo videti ovih dana šetajući pored beogradskih reka u potpunosti odudara od one proletos kada su Dunav i Sava "progutali" plaže i šetališta.

Read more: Preskočite Savu