Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed07302014

Last update04:36:35 PM

Desant na Tisi okončan bez greške

Titel - Ispaljivanjem signalne rakete i preletanjem četiri lovca G4 počeo je rečni desant združenih snaga Rečne flotile sa Prvom, Specijalnom i 204. vazduhoplovnom brigadom.

Read more: Desant na Tisi okončan bez greške

Top šest pomorskih misterija: Ukleti brodovi, nestale posade i duboko, plavo more

Ljubitelji misterija napravili su sajt na kome objavljuju najnovije vesti o fantomskom brodu "Ljubov Orlova" i raspravljaju šta s njim da se radi kada se usidri. Jedni predlažu da se pretvori u muzej, drugi smatraju da ga treba ostaviti da i dalje luta morima, a treći da zapolovi pod nekom drugom zastavom.

Read more: Top šest pomorskih misterija: Ukleti brodovi, nestale posade i duboko, plavo more

Zaledili se Nijagarini vodopadi

Veliki deo Severne Amerike okovan je ledom, a iz dana u dan stižu neverovatne slike prirode i urbanih sredina "zaustavljenih u vremenu" moćnim naslagama leda. Poslednje u nizu su fotografije Nijagarinih vodopada.

Read more: Zaledili se Nijagarini vodopadi

Brod od kartona

Umetnik naoružan strpljenjem uz pomoć grupe dobrovoljaca sagradio je brod od kartona.

Read more: Brod od kartona

Apatinski alasi

Jedno od najstarijih zanimanja Apatina, kao i drugih podunavskih naselja, bio je lov i ribolov. Zahvaljujući izuzetnom obilju ribe u podunavskim močvarama, apatinski ribari već vekovima su poznati i spominju se u starim srednjovekovnim dokumentima. U jednom od poreskih izveštaja za apatinska naselja Bukčenović i Sontu 1720. piše: "Imaju dobre prihode, naročito od ribolova na Dunavu, a često od toga žive cele porodice".

Read more: Apatinski alasi