Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu08062020

Last update06:30:53 PM

Rusi pronašli naučno objašnjenje kako je pijani Srbin ubio ajkulu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - To da su i najveći svetski mediji “progutali” priču da je pijani Srbin ubio ajkulu u Egiptu i nije neka novost, ali jedan ruski portal je otišao toliko daleko da je napravio i grafiku o tome, koja obiluje zakonima fizike.

Na grafici se objašnjava kako je pijani Srbin mase od 80 kilograma pri slobodnom padu i ubrzanju, približne vrednosti ubrzanja sile zemljine teže 10 metara po sekundi na kvadrat, proizveo silu od 800 njutna pri padu na ajkulu (F=mxa).

Rusi su odmah sračunali da je sila od 150 njutna jednaka minimalnoj sili nokautirajućeg udarca, pa su izveli zaključak da je i proizvedenih 800 njutna dovoljno da ubije krvoločnu ajkulu.

Inače, cela priča je krenula kada je srpski satirični sajt „Njuz.net” plasirao je pre desetak dana neverovatnu priču o srpskom turisti koji je u alkoholisanom stanju pao sa litice u more direktno na glavu ajkule koja je sejala strah duž obala egipatskog letovališta Šarm el Šeik, i usmrtio je. Ovoj izmišljotini poverovali su mnogi svetski mediji, osim domaćih, pa je priču preneo i “Njujork post” kao i skoro svi regionalni mediji.

 

Izvor:: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries