Ko koristi plovilo nekoliko sati u mesecu i otisne se cak 5-10km od svoje marine i ne treba nista posebno od dodatne opreme.
Ali kada se plovi po 3-4 nedelje po nasim vodama gde u svakoj desetoj marini jedva da mozete da nadjete vodu,gorivo ili struju onda su mnoge dodatne stvari nuznost.
LED TV na 12v (malo trosi sa ekranom do 22-26") i ne postoji u nasim radnjama, a vremenska prognoza i najava neveremena je bitna stvar, a nije lose pogledati i neku utakmicu i tenis na 220v. Razni el.alati (busilica, brusilica i sl) su od pomoci , laptop ce biti brze napunjen na 220v tokom plovidbe od 3-4h izmedju dva privezista, klasican ventilator na 220v je prijatan kada je u plovilu mnogo toplije nego na palubi, a covek hoce da odrema popodne posle rostilja i jos mnogo toga za 50eur. Posedujem i agregat od 1kw/4t 220v/12v ali, iako je nov i Honda motor u njemu, ipak proizvodi dovoljno buke da smeta pecanju i dremkanju i koristim ga bas retko mada sam i za tu buku nasao resenje: iskopam na obali rupu u kojoj drzim agregat dok sam na tom mestu 4-5 dana (buka se smanji za 75%), a rupa mi na kraju posluzi da tu spalim djubre i ponovo je zatrpam kao da niko nije bio. :tenk: