Слажем се да нам је држава, у односу на већину европских, неуређена са нејасним и застарелим законским решењима, да се и такви закони не спроводе и примењују како би требало, да закони не важе за све подједнако и слично. На жалост слично је и у свим другим сегментима и у привреди, здравству, просвети, екологији....... То је реалност и како се мења држава тако ће се мењати и стање у свим овим областима. Међутим главни узрок свим овим недаћама смо ми сами и наша свест о свему наведеном. Када се ми будемо променили на боље, биће боља и држава и живот у њој. Е сад како да се ми променимо и на који начин да натерамо појединце да се промене, то је већ друга прича а ја своје виђење не бих износио јер би одмах био на удару "заштитника људских права".
Колибри, када те полиција заустави ради контоле, то нема никакве везе с кршењем твојих људских права - како ти кажеш повреде права на слободу кретања. Ограничење слободе кретања је нешто сасвим друго и о томе можеш прочитати у Закону о полицији. То је исто као кад би рекао да ти је право на слободу кретања повређено јер мораш да стојиш на црвеном светлу на семафору. Онда спомињеш кршeње права о заштити података када прослођују информацију инспекцији пловидбе ради покретања поступка - такође нема везе са било каквим кршењем тог права о заштити података, јер се ради о достављању података који не могу представљати опасност по твоју безбедност и сл...(такође можеш прочитати у Закону о полицији ), надлежном органу који је овлашћен за покретање поступка у наведеној материји. Ово наводно кршење права на мирно уживање имовине стечене у складу са законом - нећу ни да коментаришем, мислим да је безпредметно.
И на крају слажем се и са овом наведеном реченицом "
zakoni u Srbilendu su kao zvaka za nekog bas rastegljivi a neko se zalepi i usere" , наравно уз једну напомену, да кад већ има жвака на путу којим ходаш, а има их и то доста, немој да гледаш у небо и параш носем облаке, него гледај испред себе да не угазиш.