E, ovako treba... > Brodski motori

Kako utišati DMB

(1/9) > >>

broker975fx:
Koji filter vazduha staviti da ga utiša a ne uguši. Čujem da je ranije postojao neki deda koji je ove filtere ručno pravio a da je makina bila i za 30% tiša ali je valjda umro. Možda od nekog boljeg autu???

giganova:
Cuo sam nisam proverio,ali planiram.Kazu ugradnjom filtera od golfa drasticno se smanjuje buka usisa.Ja sam postojeci uljni filter umotavao sundjerom ali slaba vajda.Inace DMB je osetljiv na kolicinu vazduha pri usisu,zato treba biti obazriv pri budzenju.

broker975fx:
Rešio sam problem buke kod DMB :dance:
Od majstora Pante sam uzeo budženi filter za vazduh, prepravljeni fićin filter i kućište. Razlika je neverovatna, mašina je zaista osetno tiša i imam utisak da čak mirnije radi. Izgubila je ono pućkanje i sada zvuči kao mali kamionski motorčić, kao pravi dizel :). Pored ovog obnovio sam i zvučnu izolaciju u kutiji (što je donelo minimalnu ali minimalnu promenu al hajd). Sve u svemu zvuk je sada zaista u granicama prihvatljivog i slušljivog pa sam jako zadovoljan i srećan.

Zoran:

         Moj komsija na adi ima isti takav motor.Da bi ga utisao izveo je jos i poseban usis vazduha,
tako da ga je lepo utisao.

Kapetan:
ljudi napravio sam nekoliko gluvih soba... trik je da u zid stavljate nasumicno cast meke materiajel cast tvrde.... i nema zime...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju