Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Predlozi-Negotin-Beograd- kopnom.Gde stati,,šta posetiti

(1/13) > >>

Arsa:
Nije baš striktno vezano za nautiku, ali evo o čemu se radi.

Žena mora da iskoristi odmor od prošle godine. Polovinom juna ove godine, nameravamo da kolima napravimo jedno putešestvije od Negotina pa uzvodno, obalom Dunava sve do Beograda. Put bi trajao jedno nedelju dana. Nameravamo da prespavamo tamo gde nam se svidi (hotel, motel, seoski turizam, i sl).

E sada. Tim putem nisam išao bar 20 godina. Još nisam napravio itinerer puta, a i ne žurim. Do Tekije i znam gde ću svratiti šta ćemo obići, gde noćiti i tako to.

Ima li neko predlog gde bi mogli da svratimo i na šta treba obratiti pažnju. Sve nas zanima (priroda, istorija, smeštaj, bazeni, hrana, ribnjaci, cveće...).

Možda je ovo malo na brzinu smandrljano ali ako neko ima konkretnih sugestija (još bolje ako je propraćeno i nekom sličicom), mi bi bili jako zahvalni. :drinks:

Kapetan:
naravno OBAVEZNO :

Viminacijum
- imas celu temu u tome
Donji Milanovac
- Muzej Lepenskog Vira i sl.
- Drveni hotel malo iznad Milanovca, ge odmaraju sportisti
- Manastir Tumane
Kladovo
-Ostaci Trajanovog mosta, prvi most preko Dunava odakle je Trajan izvrsi napad na Daciju
-Spa vikend u hotelu Aqua Star za male pare
-Prevodnica
Hajducka vodenica
-odlicno mesto za odmor duse i jedan Piknik rucak na travici ili brzi rostilj
Porecka reka
-Ima par prelepih soba za iznajmljivanje a priroda fenomenalna , tu mozete da prespavate i da obilazite Donji Milanovac i Hajducku vodenicu...
Tekija
-Krofne kod Joce krofne , na plazi gde je klima mediteranska
ima toga jos, ako se setim javicu !

Zoran:
             U Negotinu,obavezno poljoprivredna skola,i ako imas srece kupis njihovo vino (Tamjaniku).
Ako malo skrenes sa puta svrati do manastira Gornjak blizu Petrovca na Mlavi,a i baci malo oko na
Mlavu u tom delu.Mozda do Zagubice?
              Ja bi ubacio sator i vrece u kola nista ne kosta. :drinks:

Arsa:
LJudi, hvala na sugestijama. I dalje pažljivo slušam vaše predloge.  :good:

Nešto ću već sutra isproveravati, kao npr cene u Aqua Staru. Mada za područje Kladova imam već dve znatno povoljnije varijante. Boravak u naselju Karataš (gde je direktor moj školski drug, ili boravak u auto kampu LJubičevac, gde je cena u auto prikolici sa 4 ležaja oko 10 e.

Pored toga imam i 3 poziva da budem gost kod mojih starih drugara sa pecanja, ali ovog puta ne želim nikoga da deranžiram. Popijemo piće, malo popričamo i ćao odosmo dalje. Krofne u Tekiji su na programu, kao i Srebrno jezero.

Nikada nisam bio u mestu Vince koje su mi mnogi opisali kao lepo  vikend naselje, pa razmišljam i tuda da prošetamo... Ako mislite da zaslužuje pažnju. Posle Velikog Gradišta sigurno svraćamo u Požarevac da obiđem neke rođake i prijatelje, pa onda opet uz Dunav. U obzir dolazi i prelazak na vojvođansku stranu (ukoliko se uklone barikade poljoprivrednika).  :drinks:

Mezija:
Ako svracas do manastira Gornjak ,pre klisure imas izvor termalne vode sa bazenima

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju