-Vuces kedera po dnu na razadaljini 30-50cm paralelno od obale ili pocnes od te razadaljine i upravno ka sebi i camcu (stuka uvek lezi na dnu sakrivena u travi ili iza grane).
-Kada su velicine do 1kg mozes ih drzati jednom rukom (druga je obicno zauzeta stapom ili se pridrzavas u camcu) iza glave ali je mnogo "klizava" pa brzo se otme. One od 1-5kg jedino mozes uhvatiti rukavicom ispod skrga a da ti ne ispadne i da te ne ujede.
- Najcesce ce ti ispasti iz ruke kada je skines sa udice i "opusteno" pokusas da je ubacis u cuvarku ili okacis na stringer (ako uhvatis jednu od 2-3kg sa stringerom i metar zelenog kanapa, vrati mi makar stringer jer mi je sve otela iz ruke prosle nedelje kod Brankovog mosta).
-Meredov sa malim okcima je od velike pomoci ali ga obicno pored tebe nema kada zatreba.
-sitem prikazan na linku
http://izradavaralica.blogspot.com/2008/10/sistem-draskovic-na-moj-nacin.htmlnije za muvanje vec za balerinu. Trokraka udica se NIKADA ne kristi za lov po dnu jer ce svako bacanje biti kacenje za travu ili granje gde jedino mozes i da pronadjes stuku pa nista neces uhvatiti i svo vreme ces potrosti na kidanje i ponovno montiranje opreme, a o nerviranju dok drugi oko tebe vade ribu ne moram da ti pricam. Ono motanje zice oko glave je suludo i uludo potroseno vreme jer uspesan ribolovac potrosi dnevno 30-50 kedera pa zamisli onu montazu svaki put. Varalicarskim stapom se tako upakovan mamac nece moci precizno bacati jer je pretezak i glomazan, a tvoje zelljeno i ciljano mesto gde treba da padne keder je povrsine oko 1kvm na daljini od 10-15m od sebe.
-Oglodan kedrer cesto bude i od bandara kojih ima svuda u velikim kolicinama, a cak i stuke ispod mere ce uvek ostaviti karakeristican ostisak-ogrebotine od zuba (vremenom ces po velicini tog traga znati kolika je bila) i da li je ponovo treba traziti na istom mestu ili pobeci od glodarica sto pre.
-Ovaj nacin pecanja trazi dobru kondiciju jer si stalno u pokretu za razliku od '"balerine" ili dubinskog pecanja gde ceo dan sedis i buljis u plovak ili vrh stapa (meni to deluje malo penzionerski) Ali nema svako pomocni ili manji camac, jer sa broda je ovo tesko izvodljivo.
BISTRO