Gpčka i Egipat i postoje kako bi ljudi koje vole jednu vrstu turizma išli u Egipat a oni koji vole drugu - u Grčku. Nema tu nikakve filozofije niti potrebe da se glorifikuje svoj izbor - stvar je u ličnom ukusu, željama i potrebama.
Ja sam ove godine prvi put išao u Grčku i kada sam negde u aprilu birao mesto, želja mi je bila da nađem mesto van grada, na samoj obali gde mogu ujutru da otvorim vrata i kažem "deco, marš napolje", bez da se razmišljam da ne izađu na ulicu ili da im se nešto drugo ne desi ... bez potrebe da neko ide za njima čuva ih i pazi da se ne povrede.
Želja mi se ispunila i imali smo idealno letovanje (koje nikako ne bih nazvao paradajz-turizam). Agencije nisam ni zvao, Grka sam našao na internetu, išao sam sopstvenim kolima i sem jedne kraljevske salame nismo nosili ništa od klope. I vegetu sam kupio u Grčkoj. Deci se giros nije dopao pa smo sve vreme spremali klopu sami što nije problem nego zadovoljstvo.
Da sam išao samo sa ženom gotovo sigurno bi izbor bio drugačiji i vrlo verovatno bi takođe završio u Egiptu. A da sam na letovanje išao i bez žene ... ih, gde bi mi bio kraj ...
... Uzivam u kupovini hrane u Lidlu i ostalim supermarketima i ja spremam rucak za porodicu celo letovanje!
... ja leti ulazim u sobu da se presvucem i da spavam a svo ostalo vreme sam napolju tako da me neka super de lux soba sa full opremom ne fascinira (licno misljenje).
Baš tako. Roštiljica je deci uvek bilo događaj a klimu ili TV u sobi nismo ni upalili.
Sto se usluge tice ja sam prezadovoljan uslugom od grka kod kojih ja idem! Na plazi mi grk koji izdaje camce rezervise mesto ispod "mog" drveta, Vlajko ako si bio u Lagomandri ove godine da li si video srpsku zastavu okruzenu lezaljkama ispod jednog drveta? E to je "moje" mesto to su mi grci sve namontirali i to me je cekalo kada sam dosao. Onda gazda kafica gde uvece odlazimo nas vodi na zajednicki porodicni rucak sa njegovom familijom i prijateljima, ...
Na Lagomandri smo se kupali par puta negde na pola puta od tog što izdaje čamce do "špica" gde je bila kamp kućica. Parkirali kola nešto pre Magde i pravo na obalu. Nisam video zastavu ali sa ova dva indijanca ne bih je video ni da sam seo ispod nje.
A što se tiče Grka, svako popodne/veče smo se nalazili na cipuru. Kada sam kretao nazad i konobarica sa beach-bara je došla da se pozdravi. Grk se javio i kad smo se vratili u Beograd.