Pozdrav svima!
Evo i ja da podelim neko moje iskustvo sa Sitonije koje ce se malo razlikaovati...Dole drzim jedrilicu i od ove godine
to dobro funkcinise jer moguce je porinuti i izvuci jedrilicu sa vecim gazom, kod mene je to 1,25m. Nakon 4 godine pauze,
zbog niza losih okolnosti sin i ja smo sa nestrpljenjem docekali ovo leto,krenuli iz Nemacke, 2-3 dana se zadrzali u Srbiji i najzad stigli do Grcke.
Uz ogromnu pomoc Neptuna i Pece spremili smo brod i zaplovili...Bilo je sitnijih tehnickih problema ali resavalo se taj prvi dan na vodi, kao npr.
to da je Neptun od stare brodske solje napravio "originalni japanski" deo za vanbrodsku Hondu. Postavicu i sliku kad pronadjem.
Posle loseg sna prve noci ujutru mi se u grudima javilo pecenje, grebanje...Nisam ukapirao o cemu se radi pa sam gumenjakom doveslao do obale Dijaporosa
gde su Milos i Neptun pijuckali jutarnju rakiju i kafu. Uzmem i ja jednu i bi bolje...Onda da bi bilo jos "bolje" cimnem jos dve. Vratim se na brod ali
onda krece sve losije...Neptun me gumenjakom prvo vozi do kola koja su ostala na plazi, odatle do bolnice u Agios Nikolaus-u gde su posle ekg-a videli da
je u pitanju infarkt. Onda prebacivanje kolima hitne pomoci do Poligiros-a...Neptun ih prati...Tu dobijem 2-3 leka koja su mi spasila zivot ali moram odmah
na koronografiju u Solun. Sad da ne duzim mnogo oko tih medicinskih stvari ali su mi u privatnoj klinici to isto vece uradili koronografiju, stavili 2 stenta
i posle 4 dana otpustili iz bolnice...Posle 10 dana sam avionom u organizaciji osiguranja prebacen u Nemacku a auto je isto preko osiguranja slepom stigao mesec
dana kasnije.E sad, ta sjajna ekipa dole o kojoj je vec pisano je raspremila brod, uz pomoc grka stavila na prikolicu i ostavila na dalje cuvanje. To je prvo
sto sam hteo, da ne znam ni sam kojim recima zahvalim svima koji su pomogli da sve na kraju ispadne dobro koliko god je to moguce...Hvala,hvala svima!!!
Drugo, mozda da svi koji plove razmisle o mogucim slicnim problemima...Da li imate odgovarajuce zdrastveno osiguranje, koje npr pokriva privatne klinike
jer u Grckoj drzavnoj bolnici nije pozeljno leciti se...proveo sam posle 2-3 dana, kad pomislim samo nije mi dobro, verujte.
Eto tako, ostajte zdravo!