Autor Tema: UPLS Udruženje profesionalnih lađara - Objave na sajtu  (Pročitano 10536 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bećar

  • Đerdapski kratkodlaki Drekavac
  • ****
  • Poruke: 233
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
Odg: UPLS Udruženje profesionalnih lađara - Objave na sajtu
« Odgovor #75 poslato: 01, 09, 2020, 21:34:52 posle podne »
POJAČANA INSPEKCIJSKA KONTROLA NAUTIČARA U NOVOM SADU


U letnjim mesecima je povećan broj nautičara na domaćim rekama. Većina je dobro pripremljena za izazove koje nosi reka ali, na žalost, ima i neodgovornih koji svojim ponašanjem ugrožavaju bezbednost plovidbe i živote kupača.
Ove godine je smanjen promet trgovačkih i putničkih brodova ali je izuzetno povećan broj nautičara. U proteklom mesecu primećeno je pojačano delovanje rečne policije i inspekcije plovidbe na uklanjanju nesavesnih pecaroša iz plovnog puta kao i povećena kontrola bezbednosti plovidbe, što je za svaku pohvalu.
Povećanjem broja brzih čamaca i skutera stvorili su se novi bezbednosni izazovi koji, po našem mišljenju, nisu još uvek adekvatno obrađeni. Najveću opasnost predstavljaju gliseri i skuteri u zonama kupališta.
Analizom priobalja i postavljanjem adekvatnih oznaka na kupališta, postavljanje znakova u zonama za sport i razonodu i znake zabrane u kritičnim područjima uveliko bi se povećala bezbednost i probudila svest nautičara.

Pohvaljujemo napore rečne policije i inspekcije plovidbe na uspostavljanju reda na domaćim rekama i pozivamo nadležne da razmotre naš predlog o analizi rizičnih zona bezbednosti i postavljenje adekvatne znakovne signalizacije.

Upravni odbor UPLS

https://udruzenjeladjara.com/blog/2020/09/01/pojacana-inspekcijska-kontrola-nauticara-u-novom-sadu/