Neverovatno koji je posao ovde uradjen ali je stvarno odlicno ispalo, svaka cast!
Posao je mnogo veći nego što se ovde vidi u ovom kratkom pregledu. Preko 2 godine sam svaki odmor i skoro svaki vikend visio u ili ležao ispod čamca radeći nešto. 3 najteže stvari koje sam radio na njemu su zamena krmene daske, smirglanje i farbanje donjeg dela čamca i promena instalacija na skoro celom čamcu. Na slikama se to maltene ne vidi a posao je bio užasan i po pitanju vremena, uloženog truda i na kraju novca.
Ovaj čamac je bio jako zapušten kada sam ga kupio i na kraju je sve moralo da se radi da bi bilo kako treba. NIKADA ne bih ponovo radio takav posao i pored toga što volim da nešto sređujem i pravim. Toliko je vremena i živaca otišlo na svaku sitnicu da to sigurno ne bih ponovio.
Rezultat je sasvim
i kada doradim još neke stvari biće to ozbiljno podmlađen i veoma funkcionalan čamac koji će još mnogo godina da omogućava lepe trenutke na vodi bez velikih investicija (sve je već urađeno).
Što se finansija tiče, sređivanje je koštalo mnogo više nego što sam platio čamac. I tu sam računao samo koliko je mene koštao materijal i oprema a sve sem tende i tapaciranja sam radio sam. Jednostavno ne bih nikome preporučio da to uradi. Posle ovog posla rekao sam sebi - sledeći put, ili kupi 100% ispravan čamac na kome apsolutno sve radi i održavano je kako treba, ili nemoj da uzimaš ni na poklon čamac u koji nije u tip top stanju. Jeste da je skuplje u startu ali isplati se! Koliko god ja voleo to što sada znam svaki šraf šta drži ili čemu služi svaka žica, pored toga što je veliko zadovoljstvo to što je sada sve kako sam u startu i zamislio da treba da bude i po pitanju izgleda i funkcionalnosti, izgubljeno vreme i kidanje živaca za svaku sitnicu nije nešto što bih ponovio.