Autor Tema: Kitesurfing je opasan sport  (Pročitano 3413 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže skipper

  • Talasožder Mali
  • ******
  • Poruke: 879
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
Kitesurfing je opasan sport
« poslato: 13, 09, 2009, 23:25:36 posle podne »
Kitesurfing je opasan sport, recimo opasniji od windsurfinga. Kitesurfing je sport u kome se sigurnost mora shvatiti ozbiljno.

Zato dobro proučite upustva pre vežbanja i svakako bavljenje ovim sportom započnite u školi uz iskusnog trenera i uz adekvatnu početničku opremu. Osim toga preporuka je koristiti što noviju opremu jer svake godine sigurnosni sistemi doživljavaju revolucinarni napredak. Ako koristite stari kite svakako proverite da na njemu imate barem dead - man sigurnosni sistem za brzo otpuštanje celog zmaja.

Kitesurfing se u poređenju sa windsurfingom uči lako i brzo. Istina, zbog lične sigurnosti u prvim koracima kroz ovaj sport i lakog učenja krenite u organizovanu školu i u kratkom vremenu, u roku dva dana naučićete osnove kitesurfinga.

Van mreže skipper

  • Talasožder Mali
  • ******
  • Poruke: 879
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
Odg: Kitesurfing je opasan sport
« Odgovor #1 poslato: 20, 09, 2009, 19:58:17 posle podne »
Као што можете и замислити, Китесурфинг је веома забаван спорт и доста тога је урађено да би био што безбеднији, али и даље постоје неке опасности у вези са њим. Као резултат тога, пре него што почнете са Китесурфингом, треба да урадите све оно што можете да би били сигурни да знате шта су и које су опасности пре него што почнете са Китесурфингом.

Такође, увек треба имати у виду да се Китесурфинг сматра екстремни спортом. Дакле, ако идете да пробате, увек треба бити опрезан, и уверите се да сте добили одговарајућу обуку и имате одговарајућу опрему. Приликом боравка будите  опрезни, треба да будете спремни за опасне ситуације које се могу десити.Увек треба да знамо које животиње су у области и опасне су за за купаче и сурфере - на пример, Китесурфинг у Аустралији би требало да значи да обратите пажњу и  упозорења на ајкуле.

Морате да проверите и да обратите пажњу да се вода мења. У зависности од тога где се налазите, тамо ће бити другачија плима и осека, које могу бити опасне ако нисте спремни.

Иако увек можете проверити упозорења о  времену, увек треба обратити пажњу на временске услове док сте на плажи. Брзина временских услова, понекад  имају тенденцију да се мењају прилично брзо, тако да увек треба да будете свесни свега што се дешава око вас - то је далеко важније за Китесурфинг од других спортова на води, јер оно што се дешава на вашем змају може имати велики утицај да ли ће те или не,  бити у стању да правилно изведете маневар.

Добар начин да будете сигурни да сте безбедни је да редовно вежбате Китесурфинг технике. Када сте искуснији, онда ће бити лакше за вас да се носите са било којим ванредним ситуацијама које се могу појавити.