E ovako,da zavrsimo jednom ovu temu za svagda
jesenas kad sam ja odustao od dalje potrage za malim mercuri-jem koji jezi na dnu Tikvare i objavio da ja vise nema nacina na nadjem taj motor i a ko neko ima misli da misli da moze da ga nadje nek dodje i nek nek ga trazi-ako ga nadje njegov je-ja ne mogu, javio mi se nas clan foruma "habramgy" i covek rekao preko pp
"
Zdravo
Sve sam postove čitao o izgubljenom motoru.
Mislim da ni jedan vlasnik nije uložio tolko truda kao ti - vi - da dođe opet do svog omiljenog predmeta - motora. koliko sati vemena i energije ste uložili to je nečto čto treba ceniti. Bockati mulj satima sa armaturnim žicama - nešto što još nikad nisam čuo, video. Ali svaka vam čast, probali ste i to.
Zanima me koji ronioci su tražili i zašto nisu našli ? Koliki teren su pretražili i koliko su bili u vodi ?
Gledao sam slike Tikvare i imam neku predstavu u glavi o tom terenu mada nikad nisam bio tamo.
U svakom slučaju planiram da ću te posetiti ove godine i zaroniti za tim motorom. Uspeh ne garantujem.
Ako ništa drugo, posle ronjenja ćemo :drinks: :047:"
Dogovor je pao cim otopli voda eto njega
eto njega danas na Tikvari...

ja ih odveo ih na mesto gde se sve desilo,procenuo mesto,bacili marker po nekom secanju....covek potrpa svu ronilacku opremu
na sebe i pljus-ode dole

Ja i njegov asisistent tj lepsa polovina lepo se usidrili odmah pored markera,skuvali kafu,divani,suncali se...

kad posle odredjenog vremena odjenom masna fleka na vodi se pojavljuje i nedugo zatim izranja Djerdj i baca malog Mercury-a na palubu
Motor je nadjen, i to bas tu gde je camac potonuo

mali Mercury kao nov,kao da je 3 dana bio u vodi a ne 9 meseci

ja samo posle svega mogu da kazem- "serem se u to novu digitalnu tehniku koja navodno moze da nadje izgubljene kljuceve na dnu a nemoze da nadje motor dugacak metar,nista bez zivog coveka,ozbiljnog prodesionalnca iza kojeg stoji vise decenisko iskustvo u svom poslu"

lepo sam sa ljudima popio koje pice,predao mu parire od motora i ljudski se pozdravili

Drago mi je da motor nije ostao da lezi na dnu vec ce ga covek srediti i ostaviti za sebe i napokon zameniti vremesnog Tomosa 4 jer ipak je Mercury maltene nov motor koji da nije zavrsio ovako imao bih jos 2 god garancije
Ubuduce,za sve ako nekom budu trebale usluge pravog i profenionalnog ronioca,koji je moram da spomenem istruktor ronjena (ako sam dobro razumeo sa dve zvezdice),iskrenog i postenog coveka(a valjda ce biti i neki forumski popust na usluge ako nista bar zbog ove reklame
) svima iskreno preporucujem da se javi clanu "habramgy'' ili ti mail-om habramgy@gmail.com ili preko tel 064/ 21 52 005 Habram Djerdj iz Sente jer covek ima iskustva i zna svoj posao

Jojjjjj Habram-e gde si bio jesenas pa da si nas resio svi ovih muka oko 10-to dnevne potrage i cele ove zazancije oko Pomoci prijatelju
A hamramgy ce se vec javiti ovde i objasniti valjda sve detalje oko tih podvodnih radova i kako ga je nasao