Autor Tema: ZAJEDNO SMO JAČI ! Elem: Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma  (Pročitano 41541 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
Ja vise ne znam sta bi moglo biti. Niti je labava, niti je pretegnuta, niti je suva, ali nece posle dva potezanja da vrati kanap a ne ispada iz lezista.

No, bez obzira na sve, posto je Laza u pitanju i njegovo krhko znanje mehanike, bolje je da se snabde sa novom poteznocom i da bude siguran na vodi, inace bi ga cekali i trazili na Rumunskoj strani ili prevodnici.... :taunt: :wild:

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
Na video klipu se lepo vidi da se kanap lepo i brzo namotava. :good:
Doduše vidi se i zamor..   :lula: :lol: :lol: :lol:

Ali to samo kod starijih.  :on_the_quiet: :stop:

Van mreže zorter

Mossi, da u pocetku je sve bilo OK (osim zamora nas starijih, to si u pravu).

Ali posle probne voznje kad smo se vratili na obalu, e od tada vise nije htelo da radi kako treba. :sorry:

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
Pa upravo na to sam i mislio:
Nije se opruga mogla zamoriti od 20-tak potezanja.  :)

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
  • Brod tip: MBD-Hausboot
  • Marina: N:K:-Moja ladja-Brcko
  • Veličina: 10x4,40N:K
mrdni malo mjenjacen napred nazad vratice se kanap zeza ga mehanizam koji neda da se upli ako je motor u brzini ,drugo nema sanse da se ista desi nije mu dobro i precizno nastimovan ler

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
mrdni malo mjenjacen napred nazad vratice se kanap zeza ga mehanizam koji neda da se upli ako je motor u brzini ,drugo nema sanse da se ista desi nije mu dobro i precizno nastimovan ler

:good:

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
"SENSATIONEL!!!
A great weekend --- needs to be repeated!"

Ovo je napisala moja, ranije pomenuta direktorka iz Austrije, kada je pogledala nekoliko fotografija koje sam joj poslao (pokušala je da preko linka koji sam joj poslao vidi čitav dogadjaj u našoj priči na forumu ali kaže da je videla samo tekst bez slika - da li neko zna zašto nije mogla da vidi slike?).

A znači: "SENZACIONALNO!!! Veliki vikend--- treba ga ponoviti!"

Odgovorio sam joj da je to vikend koji se ne može ponoviti. Čovek mora da bude prisutan kad se takve stvari dešavaju ili prilika prodje. Ali zato oni koji su prisutni i koji dožive tako nešto imaju čega da se sećaju do kraja života.

Van mreže LSI

• LSI
Zanimljiva je ova diskusija koja se povela o mogućim razlozima za problem sa poteznicom.
Možda bi je trebalo preneti u temu o rekonstrukciji čamca - mislim da je primerenije da bude tamo, a da ovde ostane samo ono što je vezano za samo druženje?

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
Ja vise ne znam sta bi moglo biti. Niti je labava, niti je pretegnuta, niti je suva, ali nece posle dva potezanja da vrati kanap a ne ispada iz lezista.

No, bez obzira na sve, posto je Laza u pitanju i njegovo krhko znanje mehanike, bolje je da se snabde sa novom poteznocom i da bude siguran na vodi, inace bi ga cekali i trazili na Rumunskoj strani ili prevodnici.... :taunt: :wild:
Onda je najbolje da Laza ugradi anlaser.. :) Da ne razmišlja..  :slow_en:

Van mreže zorter

On to i pokusava ali nikako da nadje odgovarajuci.

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
treba i provjeriti dio koji nalijeze na samu oprugu ako je on klimav ona iskoci pri naglim pokretima kad se vraca u prvobotni polozaj...a sto se tice direktorke ajd okaci sliku pa ce se vec netko ponuditi da i njoj pruzi ne zaboravan vikend

Van mreže LSI

• LSI
treba i provjeriti dio koji nalijeze na samu oprugu ako je on klimav ona iskoci pri naglim pokretima kad se vraca u prvobotni polozaj...a sto se tice direktorke ajd okaci sliku pa ce se vec netko ponuditi da i njoj pruzi ne zaboravan vikend

Videću do kraja nedelje sa majstor Pekom i Miletom Džonsonom to oko popravke ili kupovine novog kompleta.

A što se tiče moje direktorke - nije to za vas mladjariju.
Žena je dosta mladja od mene (što i nije tako teško, obzirom na moje godine) ali i dosta starija od većine vas drčnih omladinaca.
U svom prezimenu ima i onaj deo "von" (kao Otto Von Habzburg i sl.) tako da nema mnogo problema oko toga da sebi organizuje nezaboravne vikende. Inače, žena voli pse, prirodu, vodu (pre dosta godina je prošla biciklističkom stazom kroz Srbiju pored Dunava - ja nisam ni znao da tako nešto postoji dok mi ona nije ispričala) i pomagala mi je kada sam pokušavao da kupim jednu Jamahu u Beču - spasla me je da me ne prevari neka lopuža koja je objavila oglas preko interneta ali to je već malo duža priča za neku drugu priliku.
Zato vi, mladjarijo, lepo, pecaljke u šake i gledajte svoja posla, a ja ću se već potruditi oko moje direktorke koliko bude potrebno.

A kada sam joj jutros objasnio zašto i kako se dogodilo da smo se skupili, dobio sam od nje sledeći komentar:

"Such friends one simply and only needs!
Congrats!
Chr"

što bi na našem jeziku u slobodnom prevodu bilo: "Čovek treba da ima samo takve prijatelje! Čestitke!"

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
 :good:

Lazo, pa nisu svi ostali mladi i zeleni :agree:  ima i nas u najboljim godinama koji ne pecamo....   :give_rose::yahoo: :party:
Deda Zoran

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m

Svaka cast za lepo druzenje i uspesnu voznju.Ne dopada mi se jedino lakoca predloga
trosenja tudjih para.Lazo odnesi poteznicu kod bilo kog majstora ima za 5 minuta da je pop-
ravi,pogotovu posto je feder ceo.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
  • Brod tip: MBD-Hausboot
  • Marina: N:K:-Moja ladja-Brcko
  • Veličina: 10x4,40N:K
pa sto ne popraviste covjeku kad je to posao za pet minuta a prase se pece najmanje 4-5 h jednostavno recite -neznamo lazo trazi majstora