:good:
Momci, hvala vam na podršci, pravi ste... :friends: :friends: :friends:
Šarki k'o šarki, služio mi za kanal i za one dane kada dođe velika voda da pređem od dolme do vikendice.
Imam ga već 20 godina, i više mi ga je žao nego što gledam kao štetu. To mi dođe kao šamar, ništa ti nije slomljeno
osim časti i ponosa.
Neću se svetiti nikome, to su retardirane duše i nisu vredni toga da ih noću sanjam. Narkosi su inače dobro povezani pa ne bi
hteo da mi posle neka budala maltretira decu i unuke.
Možda deluje kukavički, ali nekako bi da se izdignem iznad situacije i sačuvam zdrav razum. Ako bi i nekoga trebalo pitati za
zdravlje , to bi pre bili oni koji sve to tolerišu.
Ako bi i uzeli da popravljamo Šarkija, to bi pre bilo da se skupimo i zezamo bez opterećenja, a i pre toga ću videti sa
komšijom Darkom da li ima svrhe to raditi.
Zorane,
Tek sam sada video ovu temu i šta vam se dogodilo.
Zaista je strašno!
Još je strašniji osećaj koji čovek posle takvog iskustva ima kad shvati da je sam i prepušten samom sebi jer država nije u stanju da mu pruži odgovarajuću zaštitu.
I tačno je da šamar često boli mnogo više od udarca pesnice ili udarca motkom.
Ali u životu čovek nekad mora da podnese i šamar - ničim izazvan i ničim zaslužen.
Zaista me raduje što vidim da je posle prvog šoka (koji mogu samo da zamislim) svetlo razuma zasijalo.
Razmišljati o osveti - prirodno je.
Ali gde to vodi?
Zar nije civilizacija nešto što je trebalo da nas dovede do toga da se i u ovakvim situacijama izdignemo?
To što je i u Bibliji zapisano: "Oko za oko..." - nije nikakvo rešenje.
To može da dovede samo do još većeg zla.
Osveta je ponekad slatka ali radost bude kratka, a često gorka sutrašnjost pokaže da osveta nije imala nikakvog smisla.
Spuštati se na nivo batinaša neće popraviti štetu na čamcu.
A pomislite samo da, ne daj Bože, teško povredite tu drogiranu budalu ili - još gore - da on osvetu ne preživi...
I na stranu sad da li biste Vi kasnije odgovarali za to ili ne - sa tim treba posle živeti.
Predlažem da se koncentrišete na pozitivne misli i usredsredite se na popravku.
Kako su neki prijatelji već procenili - neće biti ni mnogo skupo, a ni mnogo teško. Pa još ako sve to bude začinjeno druženjem i veseljem, Vi ćete na kraju izaći mnogo srećniji i bogatiji od te nesrećne budale koja Vam je načinila takvu štetu.
Ta nesrećna baraba nikada neće osetiti takvu radost i nikada neće doživeti takvo zadovoljstvo, ma koliko da se naduva i ma koliko se još bude naduvavao - a možda i neće previše dugo. Mnogi od njih relativno brzo stignu na kraj svog puta...
A pred Vama su sati lepog druženja sa prijateljima i nove plovidbe.
Dunav teče vekovima i odnosi svakakvu prljavštinu - otploviće i ova ružna uspomena.