Medvedićbg/SrsaPitanje visine nadgradnje je bilo osnovni problem od kojeg smo krenuli.
Na čamcu širine 165 cm na boku, a nešto oko 145 cm u visini vodene linije, nije pametno podizati natkabinu. Ipak, ja sam odlučio da rizikujem nakon iskustva koje smo dobili rekonstrukcijom koju je PILOT uradio na njegovoj OKI.
Planirana je visina od 175 cm od patosa čamca do plafona nadgradnje. Izgleda da zbog raspoloživog lima nije bilo moguće iskrojiti bočne stranice nadgradnje da bi smo i dobili planiranu visinu. Sada je visina 173 cm.
Imajući u vidu da sam ja visok 170 cm možda će osećaj biti malo neprijatan i dovoditi do toga da nesvesno glavu uvlačim u ramena ili da hodam pognut, medjutim u tom delu je i inače planirana stolica za upravljača plovilom s jedne strane, a sa druge planiram da ostavim prazninu u kojoj će biti smešten hemijski

. Dakle, tu je planirano sedenje.
Alternativa je bila da dokupimo još jednu tablu lima, a to bi bilo prilično skupo u odnosu na ono što bih dobio. (Znam da će mnogi pomisliti a šta kad na čamac dodje neko ko je viši od mene? E, pa dragi posetioci, nisam ja kriv što ste vi toliko izrasli; sagnite se malo ako hoćete da se družimo!)
Iza

-a s jedne i upravljačkog sedišta s druge strane, sve do kraja kokpita doći će klupe za sedenje.
Namera mi je da ispod klupa budu boksovi za odlaganje stvari.
Planiram širinu klupa od 35 cm sa obe strane ali razmišljam o klupama koje bi bile šarkama povezane sa naslonima visokim 30 cm - bilo bi to kao mala ogradica duž bokova, a sve bi bilo pomično tako da se može lako pretvoriti u dva ležaja širine po 65 cm svaki i dužine koliko su duge klupe. To bi trebalo da pruži komfor prilikom sedenja, a takodje i prostor za izležavanje u kokpitu.
Ukoliko se "obore" obe klupe dobio bih "francuski" ležaj u kokpitu širine 130 cm i dužine koja će biti od 120 do 180 cm (zavisi da li je postavljeno kormilarsko sedište ili nije s jedne strane i da li je podignuta ploča iznad

-a ili nije s druge strane.
U kabini bi trebalo da budu dva ležaja istih širina, a kabina koja je bila duga 170 cm, po završetku radova trebalo bi da bude 180 cm. Ovo bi trebalo da mi da dovoljno prostora da mogu da se ispružim u kabini, a da ne udaram glavom i nogama u zidove kabine.
To su planovi ali da bi se to uradilo potrebno je izvesno vreme i to je jedino što u ovom trenutku nemam (o parama ne govorim; to nije pitanje ovog ili onog trenutka - njih nikada nema dovoljno).
Espreso, hvala na ohrabrenju.
Danas sam poslao poruku Hummeru u vezi tende i nadam se da će mi odgovoriti, mada već duže vreme nije prisutan na forumu, a nemam njegov telefon da bih ga direktno pozvao.
Pokušaću sutra da porazgovaram sa ljudima iz firme "Rekordsarač" iz Tošinog bunara - možda do kraja nedelje, pre nego odem na odmor i to ugovorim...