...takodje, zanima me kakav je put do Volosa, da li ima negde vecih uspona, obzirom da vucem vozilom koje je na granici snage za taj teret koji vucem. Cuo sam da pred Volos ima neki deo puta koji je "katastrofa", los asfalt i sl. jel to bas tako grozno ?
ps. predpostavljam da si upoznat sa taksama koje su Grci od 1.januara uveli za boravak plovila u njihovim vodama
daj vise informacija o taxama? ako se odlucim ... brod ce mi biti pod Srpskom zastavom, i ici cu na traznit log ... tranzit log ti omogucava 3 meseca u teritorijalnim vodama, onda radis izlazne papire i teras brod u zimovnik , oma smo nasli rupu ...nasa posla

nisam merio vreme u dolasku ... ali u povratku Volos Beograd smo putovali 9 sati u kojih racunam sve granice, rucak u grckoj i veceru u Predajanama, prosecna brzina oko 120 km... ruku na srce na granicama smo bili jedini ...
do Soluna znas put... tu skrenes ka Atini...
taj "los" deo puta je bolji nego nas autoput... ima uspona samo kod Katarinia ali to je u rangu Begaljickog brda i kratko traje ali ima dosta krivina, neke su i 180 stepeni, moze zalet i slicno sa prikolicom ... sve ukupno 15-20 km ... ostalo je sve manje vise ravno i monotono...
ne znam dal napisah za jedrilicu od 12.25 metara je 750 evra 6 meseci sa jednim spustanjem i jednim izvlacenjem iz vode... 7 metara je verovatno jeftinije..
u Volosu znam neke momke tako da je meni to

... put do tamo je oko 180 evra sa putarinama , moze da se desi da odem sredinom februara ponovo pa ako si zainteresovan delimo put i sam pogledas sve sto te interesuje....
e sad mi smo isli autoputevima u dolasku a u povratku smo malo isli i sporednim, ipsitivali... ti sporedni su u rangu puteva po Srbiji...