Pozdrav drugari,
evo da iznesem moje skromno iskustvo, naime ovog leta na koriscenje dobili smo neptun 23ks model iz naslova ove teme. Motor je bio na gumenjaku zodiac futura mark II, izmerena brzina na bonaci sa 2 coveka je oko 40kmh (po GPS-u). Potrosnja na punom gasu je 8 Litara na sat vremena voznje!!!! (Sad ce se javiti vas 15 da kaze KAKO JE TO MOGUCE LAZES!!!!, tomos 18 kojeg sam posedovao na 4,6m gumenjaku znao je da trosi i preko 10 litara a brzina je bila do 29-30kmh sa 2 osobe u camcu). Pominjano je i trkanje.... evo i tu iskustava.... potrkali smo se sa johnsonom 30ks (i tu je bilo napeto, johnson je bio za nijansu brzi.....) , ali zato mercury 25 sa plasticnim koritom (podvozniji camac) je izgubio bitku sa neptunom 23..... Nisam neko ko je juce seo u camac pa je danas vec prezadovoljan motorom, imao sam i tomose, i mercury-a i yamahu.... ali ovaj rus je pravo cudo.... neunistivi su.... jedino sto im crkava je stift.... ali i to je dokaz da su zveri na elisama.... Tako da ovi ljudi koji komentarisu da je to motor za sidrenje nemaju pojma.... ja bi pre sidrio moju staru jamahu od 50ks nego ovog neptuna koji je uvek palio na zub.... sit sam se izvozao na moru.... sa za mene pristojnim brzinama da sa cak 4 osobe u camcu (gumenom) izglisiram.... a pritom potrosim 5 litara na 1h voznje (licno merio sa onom 5l bocom za vodu u koju sam sipao mesavinu.... pa napunio rezervoar i vozikao se po zalivu.....
Toliko od mene.
Pozdrav