Moja Ladja
Nautika opšta... => OPŠTA DISKUSIJA => Kulinarske čarolije => Temu započeo: Zoran 06, 01, 2011, 16:18:53 posle podne
-
У спомен,на мог покојног пријатеља капетана Шукија,
припремио сам за Бадње вече шарана на његов начин.
Потребан је очишчен шаран,пуно пуно лука,зачини по
укусу и врло мало уља.Ја сам шарана одрао и мало бацио на
дим,чисто ради шмека.
Лук се исече на кришке,и половина се стави на дно на-
уљеног плеха.Стави се шаран,напуни се и прекрије луком,до-
дају се зачини,и прелије се са шољицом вина (које пијете).
Пече се у рерни на 250 степени 45 минута.
Пс. Пошто сам известан број година провео у Словенији
имам проблема са словима ч и ћ.Тако да чу вам ост-
вити неколико и ако сам погрешио ви их ставите на
право место ч,ч,ч,ћ,ћ,ћ,ћ. :)