Moja Ladja
Nautika opšta... => OPŠTA DISKUSIJA => Kulinarske čarolije => Temu započeo: busa2 09, 09, 2010, 22:08:39 posle podne
-
VLASKI KACAMAK , u prvi mah mi je zvucalo kao vic ali kada sam to jelo probao pod homoljskim planinama gde ga znaju praviti na krupajskom vrelu u restoranu HOMOLJSKI ZOV ,JA SAM SE ODUSEVIO.
-
belo projino brasno , homoljski kravlji sir,domaca kobasica tanka prodimljena, prepecani crni luk i neke arome i mirisi koje nisam provalio. :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
kako je to otkrice bilo za mene ., sad mi voda ide na usta.
-
a da i pecurke su bile zastupljene :good:
-
tu se krkalo
-
Busa,
Kulinarski kutak je za recepte,zato postavi recept za pripremu kacamka.
-
ma pitao ja kako ga spremaju :
ma kao, to malo domace hrane . skuvas kacamak od belog projinog brasna krupnog (to je neko domace),iseckas te njihove tanke domace kobasice blago prodimljene, naseckas domaceg crvenog luka,naseckas neke sumske pecurke,ubacis malo homoljskog kravljeg sira starijeg,malo prelijes sa svinjskom mascu ,ubacis neke travke,posolis i zapeces u rerni. TO TI JE NJIHOV ODGOVOR.
i kada bih nasao u zemunu sve te njihove domace stvari sigurno to nebi bilo to .ali probacu jednom uskoro pa cu reci sta sam uradio.
a olimpe nisam pio pivo posle toga zbog voznje vec izvorsku vodu od koje trnu zubi.
ali sam zato uvece pio neko crno vino GROM proizvodnja lokalnog gazde i mogu ti reci da je bas i bilo GROM , SPAVAO SAM KAO SISANČE.