Moja Ladja

Nautika opšta... => OPŠTA DISKUSIJA => Kulinarske čarolije => Temu započeo: busa2 09, 09, 2010, 22:08:39 posle podne

Naslov: VLAŠKI KAČAMAK
Poruka od: busa2 09, 09, 2010, 22:08:39 posle podne
VLASKI KACAMAK , u prvi mah mi je zvucalo kao vic ali kada sam to jelo probao pod homoljskim planinama gde ga znaju praviti na krupajskom vrelu u restoranu HOMOLJSKI ZOV ,JA SAM SE ODUSEVIO.
Naslov: Odg: VLAŠKI KAČAMAK
Poruka od: busa2 09, 09, 2010, 22:12:11 posle podne
belo projino brasno , homoljski kravlji sir,domaca kobasica tanka prodimljena, prepecani crni luk i neke arome i mirisi koje nisam provalio. :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

kako je to otkrice bilo za mene ., sad mi voda ide na usta.
Naslov: Odg: VLAŠKI KAČAMAK
Poruka od: busa2 09, 09, 2010, 22:15:00 posle podne
a da i pecurke su bile zastupljene  :good:
Naslov: Odg: VLAŠKI KAČAMAK
Poruka od: busa2 09, 09, 2010, 22:19:39 posle podne
tu se krkalo
Naslov: Odg: VLAŠKI KAČAMAK
Poruka od: Zoran 10, 09, 2010, 00:04:18 pre podne


             Busa,
     Kulinarski kutak je za recepte,zato postavi recept za pripremu kacamka.
Naslov: Odg: VLAŠKI KAČAMAK
Poruka od: busa2 10, 09, 2010, 22:35:38 posle podne
ma pitao ja kako ga spremaju :

ma kao, to malo domace hrane . skuvas kacamak od belog projinog brasna krupnog (to je neko domace),iseckas te njihove tanke domace kobasice blago prodimljene, naseckas domaceg crvenog luka,naseckas neke sumske pecurke,ubacis malo homoljskog kravljeg sira starijeg,malo prelijes sa svinjskom mascu ,ubacis neke travke,posolis i zapeces u rerni. TO TI JE NJIHOV ODGOVOR.
i kada bih nasao u zemunu sve te njihove domace stvari sigurno to nebi bilo to .ali probacu jednom uskoro pa cu reci sta sam uradio.
a olimpe nisam pio pivo posle toga zbog voznje vec izvorsku vodu od koje trnu zubi.
ali sam zato uvece pio neko crno vino GROM  proizvodnja lokalnog gazde i mogu ti reci da je bas i bilo GROM , SPAVAO SAM KAO SISANČE.