Moja Ladja

Nautika opšta... => OPŠTA DISKUSIJA => Kulinarske čarolije => Temu započeo: deda 26, 04, 2010, 18:01:39 posle podne

Naslov: RIBA NA DUNAVSKI NACIN
Poruka od: deda 26, 04, 2010, 18:01:39 posle podne
RIBA NA DUNAVSKI NACIN
Materijal: 1 kg somovine ili smudja, 250 gr luka, 150 gr ulja, 4 sveze paprike, 500 gr paradajza, 3 dcl belog vina, 1 ljuta papricica, limunov sok, brasno, so i malo vegete.
Priprema: ociscenu ribu prerezati po duzini i izvaditi kicmu. Dobivena 2 fileta izrezite popreko na 4 dela. Posolite i poklopite tek kada ste poprskali limunovim sokom i ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga uvaljajte u brasno i przite na ulju. Przenu ribu slozite u zagrejani vatrostalni sud i poklopite poklopcem. Za to vreme u drugoj posudi izdinstajte povrce (seckani luk, papriku rezanu na kocke, ljutu papriku, paradajz i vegetu). Dok dinstajte postepeno zalivajte vinom. Tako dinstano povrce slozite po przenoj ribi i stavite u vrucu rernu da se zapece.

Naslov: Odg: RIBA NA DUNAVSKI NACIN
Poruka od: igorbos 26, 04, 2010, 18:07:50 posle podne
RIBA NA DUNAVSKI NACIN
Materijal: 1 kg somovine ili smudja, 250 gr luka, 150 gr ulja, 4 sveze paprike, 500 gr paradajza, 3 dcl belog vina, 1 ljuta papricica, limunov sok, brasno, so i malo vegete.
Priprema: ociscenu ribu prerezati po duzini i izvaditi kicmu. Dobivena 2 fileta izrezite popreko na 4 dela. Posolite i poklopite tek kada ste poprskali limunovim sokom i ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga uvaljajte u brasno i przite na ulju. Przenu ribu slozite u zagrejani vatrostalni sud i poklopite poklopcem. Za to vreme u drugoj posudi izdinstajte povrce (seckani luk, papriku rezanu na kocke, ljutu papriku, paradajz i vegetu). Dok dinstajte postepeno zalivajte vinom. Tako dinstano povrce slozite po przenoj ribi i stavite u vrucu rernu da se zapece.


Deda,citajuc ovaj recept sam proguto vec 2 gastala,nemoj vise ,molim te,ubi zgaravica !
                                                 :heat:           
Naslov: Odg: RIBA NA DUNAVSKI NACIN
Poruka od: deda 26, 04, 2010, 18:48:51 posle podne
U tom slucaju,dobra domaca rakijica je resenje za taj problem!
Naslov: Odg: RIBA NA DUNAVSKI NACIN
Poruka od: igorbos 26, 04, 2010, 21:22:25 posle podne
U tom slucaju,dobra domaca rakijica je resenje za taj problem!
Posle rakije mi ni vatrogasci ne bi pomogli!
     
                                             :drinks:                 
Naslov: Odg: RIBA NA DUNAVSKI NACIN
Poruka od: igorbos 26, 04, 2010, 21:38:41 posle podne
Sigurno ima procenat od farmaceutske industrije pa truje ljude ovim specijalitetima za zgaravicu,pritisak,masnocu...a on jede sir i kajmak negdje iza coska!!!Zovu ga deda a bolje od mene izgleda!

                                                    :wild:
Naslov: Odg: RIBA NA DUNAVSKI NACIN
Poruka od: deda 26, 04, 2010, 21:58:41 posle podne
Za Olimpa i Igorbosa da smire zgaravicu!!




SARAN U POVRCU
Materijal: 1 kg sarana, 40 gr brasna, 4 kasike ulja, 1 kg krompira, 50 gr slanine, 3 kisela krastavca, ½ dcl belog vina, pesun, cesanj belog luka, kasicica vegete i so.
Priprema: sarana ocistiti i natrljati vegetom, uvaljati u brasno i peci pod poklopcem na ulju u rerni. Zato vreme oguliti krompir, iseci na kocke i peci na masnoci i na izrezanim kockicama slanine. Pecenog sarana izvaditi iz posude, u nju staviti peceni krompir, na kolutove isecene kisele krastavce i seckani pesun. Na krompir staviti sarana, preliti ga vinom i ponovo staviti u rernu i peci jos neko vreme.


Naslov: Odg: RIBA NA DUNAVSKI NACIN
Poruka od: deda 26, 04, 2010, 22:09:47 posle podne
Evo i jedan savet!Ide leto(valjda) mozda i zatreba.

CUVANJE HLEBA
U toplim letnjim daninma hleb ne treba uvijati u platneni salvet ili jos gore, stavljeti u polietilensku vrecicu sto mnogi cine. Tako cuvan hleb vrlo brzo uplesnivi. Najbolje je cuvati ga u metalnoj kutiji sa rupicama na poklopcu.

Naslov: Odg: RIBA NA DUNAVSKI NACIN
Poruka od: igorbos 26, 04, 2010, 22:10:26 posle podne
Bas.Sto da me on forsira kad mogu i sam!A i serpe rdjaju od vina.

                                               :nono: