Moja Ladja

Ribolov => Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče => Temu započeo: Kapetan 20, 03, 2010, 21:37:02 posle podne

Naslov: Valjak
Poruka od: Kapetan 20, 03, 2010, 21:37:02 posle podne
Koliko sam skapirao svako ima svoj recept i cuva ga ko zmija noge...
Pre nego sto patentiram svoj , da li bi neko mogao da da osnovne stvari koje idu u valjak ?
Naslov: Odg: Valjak
Poruka od: barbanesa 20, 03, 2010, 21:50:19 posle podne
Nece ti to niko reci dragi moj kapetane.
ja licno kuvam valjak od prekrupe za sarana,pa ako te to interesuje recicu ti ali na pp :smile:
Naslov: Odg: Valjak
Poruka od: deda 20, 03, 2010, 21:51:33 posle podne
Koliko sam skapirao svako ima svoj recept i cuva ga ko zmija noge...
Pre nego sto patentiram svoj , da li bi neko mogao da da osnovne stvari koje idu u valjak ?
Ribolovac,procitaj starije postove!
Naslov: Odg: Valjak
Poruka od: Kapetan 20, 03, 2010, 22:21:45 posle podne
barbaneso salji na PP ili na skype nema te tamo koliko vidim :)
Naslov: Odg: Valjak
Poruka od: Kapetan 20, 03, 2010, 22:23:43 posle podne
   Ja to kuvam kao valjak ali umesto kukuruznog griza stavljam srednje krupno mleveni kukuruz!Evo ovako:solja-ica belog brasna,solja kuk.griza i dve solje prekrupe pomesati.U posudu sipati 4 solje i malo vise vode,kada provri dodati pola kesice cimeta i spremljenu masu a dalje se zna.Mesati dok masa nepocne cela daide za varljacom.Pusti da se ohladi do pola i dobro premesiti vise puta.Sluziti hladno jer ako stasvis vruce stegne se previse.Prijatno saranima!

deda jesi na ovo mislio ? sta je to prekrupa gde se kupuje ?

jel moze to kao primama za belu iz hranilice ?
Naslov: Odg: Valjak
Poruka od: deda 20, 03, 2010, 22:32:37 posle podne
Ja kupujem na starom buvljaku u Zemunu.U ponekim privatnim prodavnicama mamaca i pribora ima da se kupi.Prekrupa moze kao primama za belu ali u kombinaciji sa nekom kupovnom hranom je efikasnija!
Naslov: Odg: Valjak
Poruka od: barbanesa 21, 03, 2010, 19:39:27 posle podne
prekrupu mozes da kupis na slanackom putu na polovini u poljoprivrednoj apoteci ja uzimam sitniju.prekrupa je krupno mleveni kukuruz,a to brkati gospodin voli :good: