Moja Ladja
Nautika opšta... => OPŠTA DISKUSIJA => Kulinarske čarolije => Temu započeo: Zoran 21, 10, 2009, 23:34:20 posle podne
-
U slikama
-
Pola kg brasna,so po ukusu 1 kesica suvog kvasca i vode..Zamesiti da na bude mnogo tvrdo,(sve se radi varjacom).Pustis da odstoji
pola sata pa jos malo doradis.Posle desetak minuta,prelijes testo sa malo ulja,i rukom vadis komade i oblikujes.Peces sa jedne,pa posle
sa druge strane u tiganju.Vrlo prosto,ako hoces da ti traje dva dana,dodas u testo malo ulja.
Prijatno
-
Pola kg brasna,so po ukusu 1 kesica suvog kvasca i vode..Zamesiti da na bude mnogo tvrdo,(sve se radi varjacom).Pustis da odstoji
pola sata pa jos malo doradis.Posle desetak minuta,prelijes testo sa malo ulja,i rukom vadis komade i oblikujes.Peces sa jedne,pa posle
sa druge strane u tiganju.Vrlo prosto,ako hoces da ti traje dva dana,dodas u testo malo ulja.
Prijatno
Kao "ustipci :good:"
-
Moze i na obali po nesto.Serpa livnica kikinda tucana.Dorada,izbusene rupe na drskama
i podizacu poklopca,napravljen metalni obruc da zar lakse stoji.Dve zice od pola metra za
dizanje serpe i poklopca.
Upotreba.Napraviti puno zara i podeliti ga,staviti dve oblice,izmedju njih prvi deo zara,
serpu na oblice i ostatak zara na poklopac.
Napomena.Testo podeliti u vise delova i malo ga nauljiti,tako da se lakse kida.
-
recept sledi
-
Ovo je lepo gledati!Kako li je kada se proba!! :good:
-
:good: mljac mljac javljam se kada veceram :)
-
:good: mljac mljac javljam se kada veceram :)
Ogladnio si cim si video ove slike, a? :good:
-
Deda nisi svestan da si privilegovan i imaces priliku da probas.
-
Savrsenstvo, sve boje su zastupljene :good:
nadam se da moze i po koja da se popije uz sve to...........nema gu na slikama :good: :drinks:
-
Deda nisi svestan da si privilegovan i imaces priliku da probas.
kardinalna greska ... deda ce pojede i tanjire :)
-
Savrsenstvo, sve boje su zastupljene :good:
nadam se da moze i po koja da se popije uz sve to...........nema gu na slikama :good: :drinks:
A onu flasu vina nisi video? Nije cela flasa otisla na preliv. :dance:
-
Jes, promace mi vino, izvinjavam se, ali je karfiol nezgodan - puno upija :smile:
-
sram vas bilo samo na hranu mislite :)
a deda nista nije upecao :heat:
-
Jes, promace mi vino, izvinjavam se, ali je karfiol nezgodan - puno upija :smile:
Pola se pije, pola "sharcu" daje.
-
Deda nisi svestan da si privilegovan i imaces priliku da probas.
Unapred se radujem i zahvaljujem!
-
sram vas bilo samo na hranu mislite :)
a deda nista nije upecao :heat:
upecace on jednog dana :)
-
Djaba,
Deda nista nece upecati danas.Sta da mu radim.
-
Djaba,
Deda nista nece upecati danas.Sta da mu radim.
Pa nije isao ni na pijac ni u "Metro" ! :wild:
-
Kupicu ja akvarijum! :dance1:
-
djaba :nono:
-
pa treba i u njega nesto staviti :sorry:
-
Najvaznije je ucestvovati a ne i upecati.
Ja najvise volim da ucestvujem i to iz kabine i lezeceg polozaja.
A voleo bih da imam sporet na camcu pa da probam da spremim gornji recept, dok drugari unistavaju riblji fond.
-
Najvaznije je ucestvovati a ne i upecati.
Ja najvise volim da ucestvujem i to iz kabine i lezeceg polozaja.
A voleo bih da imam sporet na camcu pa da probam da spremim gornji recept, dok drugari unistavaju riblji fond.
to vec znamo :)
-
Ovo cu da stavim u akvarijum!
-
Ovu sa kacketom ili ono sto ta sa kacketom drzi u rukama. :yahoo:
-
kolka ti kosa deda! :shout:
-
kolka ti kosa deda! :shout:
A tek grudni kos! :taunt:
-
1kg somovine (vijetnamska fileti).
Proprziti somovinu i dodati sve moguce povrce dostupno u tom trenutku.
Slagati kao na slikama.Zaliti sa 08l paradajz soka i 05l belog vina Peci na
220c 45 minuta.Ako se previse osusi dolivati iskljucivo vinom.
Prijatno
-
Oticice svo vino. Sta ce ostati za popiti? :wild:
-
a da se upeca som :)
-
Nije mi jasan taj vijetnamski som jel to slatkovodana riba, nešto ne deluje tako. Čujem da ga bilderi masovno koriste jer je pun proteina. Klopa izgleda odlično, sutra je pravim :good:
-
a da se upeca som :)
Oce ovo biti dosta?
-
ovo nije vijetnamski
-
Spanija!Reka Ebro!Otice deda jednom tamo! :dance:
-
Zovu ga tako,a sta je da je ne znam.Znam da je ukusno i da nema kostiju.Za mene
dovoljno.
-
Spanija!Reka Ebro!Otice deda jednom tamo! :dance:
Al prvo moras da se ugojis ko ovaj na slici, inace ne izvuce ti ove grdosije. :download:
-
1kg somovine (vijetnamska fileti).
Proprziti somovinu i dodati sve moguce povrce dostupno u tom trenutku.
Slagati kao na slikama.Zaliti sa 08l paradajz soka i 05l belog vina Peci na
220c 45 minuta.Ako se previse osusi dolivati iskljucivo vinom.
Prijatno
Upravo sad ovo pravim, sve isto samo sam slucajno obrnuo redosled riba-krompir.
Šaljem utiske :drinks:
-
Znaci zena i ja da ne veceramo nego idemo na degustaciju.
-
Znaci zena i ja da ne veceramo nego idemo na degustaciju.
Zasto samo Vas dvoje? :sorry:
-
Za Brokera---- nacinili je striko
Za Ronca------- prvi sam se setio
-
Ako vala,jos samo da se broker javi. :taunt:
-
Za Brokera---- nacinili je striko
Dok ne pise znaci da je nacinio.
-
Za Brokera---- nacinili je striko
Dok ne pise znaci da je nacinio.
Ili je probao! :lol:
-
jebiga ja jeo juce :good:
ali som savski :)
-
Ako vala,jos samo da se broker javi. :taunt:
Ma razneli smo se :new_russian:
Dobro je ispalo, može ovo da se pravi sa bilo kojom ribom čak i sa piletinom.
Završavam vino koje nisam ulio u klopu :drinks:
-
:drinks:
-
Za Dedu,obečao sam.
SLADAK KUPUS NA LADJI U EKSPRES LONCU
Uzmes parce dimljene slanine,bez mesa.Prodaje se u svakoj kasapnici,debljine
1cm,u šlajfnama.Daklem parče slanine iseckas na sitne kockice,i propržiš da dobiješ
masnoču i malo čvaraka.U to ubacis manju glavicu crnog luka sitno iseckanog i pro-
pržiš dok ne postane staklast.Kada si to završio dodaš jednu očiščenu šargarepu
iseckanu na kolutove.Takodje dodaš jednu manju crvenu baburu iseckanu na štapiće,
kao i jedan osrednji iseckani paradjz.U to dodaš očiščen kupus iseckan na kockice.
Glavica oko 1kg.Dodaš neki začin (c) malo bibera i soli.Naliješ sa 2 deci vode.
Zatvoriš ekspres lonac i na šporet.Kada počne da svira,smanjiš vatru i još kuvaš
pola sata.
Prijatno
-
Ovo ne moze da bude lose!!!
-
Malo sam listao slike,evo malo obalnog kuvanja,na hajdučkim vodenicama u slici.
-
nastavlja se
-
Sve je lepo al onaj krompir je neprikosnoven. :good:
-
Kuvanje u brodskoj šerpi rerni.Slike same govore.
-
Tvoja serpa veca od moje!!!A kum Pera uzo najmanju!!!Ljudi da samo znate kakav je hleb iz ove serpe!! :dance:
-
Ista je kao i Perina.Tvoja je veča.
-
Prosli ste jeftinije,ali ti tvoju koristis maksimalno!!
-
Zorane, sada uparavo pravim kuhinju na čamcu, otvoriću malo kasnije temu. Nadam se da ću te imati za konsultanta u vezi rasporeda elemenata u raspoloživom prostoru u dužini oko 170, širini 50-tak cm i visini oko 92/3 cm.
-
evo da dodam i ja kako je danas izgledao dorucak na Malim Vodama, to je kako ja vidim ishranu na ladji :)
Dorucak na malim vodama (http://www.youtube.com/watch?v=LsTHQLy2gcE#)
-
Nece meso biti ravnomerno peceno ,,,, ti nisi zdrav , poderah se od smijeha. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-
A sto psuje ovaj nas Kapetan,leleee! :dance:
-
ehehehehehe :on_the_quiet:
-
Neophodan rekvizit u brodskoj kuhinji.Mdjarski ekspres lonac.Slikao sam ga pored
case kako bi se stekao pojam o velicini.
-
zoki pomislio bi covek da te samo hrana zanima :)
-
Pa zar nije tako? :blush2:
-
zoki pomislio bi covek da te samo hrana zanima :)
:good:
-
Posto sam zatvoren u kuci,pa ne mogu na vodu,samo me hrana interesuje.
Kad plovim uzivam u ribolovu i spremanju hrane.To me odmara.
Lonac sam postavio,zbog recepta slatkog kupusa koji sam dedi napisao,i ako
nabavi isti,sa drzacima na sporetu moze da ga slozi i u voznji da kuva.
I ne mesjte mi se u minuli rad,jersam u to ulozio kapital i jos radim na tome,a ako
su vama zabranili sta vam mogu.
Ajde budite mi pozdravljeni.
-
Super je expres lonac koliko je to litara? Ima li ga kod nas/